X

Στο πλευρό του Ιράκ κατά των τζιχαντιστών οι αραβικές χώρες

Την υποστήριξη τους στις προσπάθειες του Ιράκ να αντιμετωπίσει τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» αναμένεται να εκφράσουν οι αραβικές χώρες.

Ant1news



Στην έκδοση ψηφίσματος στο οποίο θα εκφράζεται η στήριξη στις ιρακινές προσπάθειες κατά των τζιχαντιστών, που έχουν πάρει υπό τον έλεγχό τους μεγάλα τμήματα του Ιράκ και της Συρίας, αναμένεται να προχωρήσουν οι Άραβες υπουργοί Εξωτερικών που συνεδριάζουν σήμερα στο Κάιρο.

Σύμφωνα με ιρακινή διπλωματική πηγή, η Βαγδάτη έχει προτείνει ένα σχέδιο ψηφίσματος το οποίο θα συντάσσεται με τις προσπάθειές της να αντιμετωπίσει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και θα καταδικάζει τις ενέργειες της οργάνωσης ως εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, Ναμπίλ αλ Αράμπι απηύθυνε έκκληση σήμερα στις αραβικές χώρες να αντιμετωπίσουν «στρατιωτικά και πολιτικά» τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» στο Ιράκ και τη Συρία.

Άλλες διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο Αραβικός Σύνδεσμος θα συμφωνούσε σε ένα ψήφισμα που θα ενέκρινε τις αμερικανικές στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης. Μάλιστα, μία πηγή, που επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου Mena, αναφέρει ότι οι Άραβες υπουργοί Εξωτερικών θα συμφωνήσουν να συντονίσουν τις ενέργειές τους με εκείνες των Αμερικανών, χωρίς να διευκρινίζεται αν αυτό θα εντάσσεται στο ίδιο ψήφισμα.