X

Αυθεντικό το βίντεο του αποκεφαλισμού

Το βίντεο όπου το Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη της εκτέλεσης διά αποκεφαλισμού του ομήρου Ντέιβιντ Χέινς είναι «αυθεντικό» ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας.

Ant1news

«Όλα δείχνουν ότι το βίντεο είναι αυθεντικό και δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι δεν είναι», δήλωσε ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Προσηλωμένος στο ανθρωπιστικό του έργο από το 1999, ο Ντέιβιντ Χέινς, ένας Σκωτσέζος ηλικίας 44 ετών, απήχθη στη Συρία το Μάρτιο του 2013.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά εκτέλεση ομήρου κατ’ αυτόν τον τρόπο έπειτα από εκείνες των δύο Αμερικανών δημοσιογράφων που επίσης κρατούνταν όμηροι στη Συρία, του Τζέιμς Φόλεϊ και του Στίβεν Σοτλοφ.

Η εκτέλεσή του συμπίπτει χρονικά με την απόφαση του Λονδίνου να ταχθεί στο πλευρό των Αμερικανών προκειμένου να συγκροτήσουν ένα διεθνή συνασπισμό που θα πολεμήσει εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Μετά την εκτέλεση του Βρετανού ομήρου Ντέιβιντ Χέινς, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να «λάβει όλα τα απαραίτητα πρόσθετα μέτρα» εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Στις δηλώσεις του που μετέδωσαν τα ενημερωτικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης που μόλις είχε προεδρεύσει της κυβερνητικής επιτροπής διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων Cobra δεν διευκρίνισε, το είδος των πρόσθετων μέτρων που συζητώνται. 

«Θα εντοπίσουμε τους υπευθύνους και θα τους οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη, όσος χρόνος και αν χρειαστεί. Οι ΗΠΑ έχουν εξαπολύσει μια άμεση στρατιωτική επιχείρηση. Εμείς τις στηρίζουμε. Βρετανικά (καταδιωκτικά αεροσκάφη) Τορνέιντο και αεροσκάφη που θα αναλάβουν αναγνωριστικές αποστολές έχουν προσφέρει βοήθεια. Όμως δεν υπάρχει θέμα να αναπτύξουμε χερσαίες στρατιωτικές δυνάμεις», υπογράμμισε ο Κάμερον, σημειώνοντας ότι «δεν είναι μουσουλμάνοι, είναι τέρατα». «Βήμα βήμα, θα τους αναχαιτίσουμε, θα τους εξαρθρώσουμε και τελικά θα καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος και ό,τι αυτό αντιπροσωπεύει», υποσχέθηκε.

«Θα αντιδράσουμε με τρόπο ήρεμο, με ουσιώδη τρόπο, αλλά και με μία άκαμπτη αποφασιστικότητα. Δεν θα δράσουμε μεμονωμένα, θα εργαστούμε σε συνεργασία με τους συμμάχους μας, όχι μόνο στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, αλλά επίσης και στην περιοχή» πρόσθεσε ο Ντέιβιντ Κάμερον, χαρακτηρίζοντας τον Ντέιβιντ Χέινς «Βρετανό ήρωα».

Στο βίντεο της εκτέλεσης, η εξτρεμιστική οργάνωση απειλεί να εκτελέσει ένα άλλο Βρετανό όμηρο, τον Ντέιβιντ Χένινγκ.