X

Νεο βίντεο των τζιχαντιστών με Βρετανό δημοσιογράφο

«Με δεδομένο ότι με έχει εγκαταλείψει η κυβέρνησή μου και η τύχη μου εξαρτάται από το Ισλαμικό Κράτος δεν έχω τίποτε να χάσω», δηλώνει o Βρετανός δημοσιογράφος.

Ant1news



Ένα νέο βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται ο Βρετανός δημοσιογράφος, Τζον Κάντλι, που απήχθη στη Συρία λίγο μετά την άφιξή του το 2012, έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, μετά τα βίντεο με τους αποκεφαλισμούς και τις απειλές.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube ο δημοσιογράφος, ο οποίος συνεργαζόταν με τις εφημερίδες Sunday Times, The Sun και Sunday Telegraph, εμφανίζεται ντυμένος με μια πορτοκαλί στολή, μπροστά από ένα τραπέζι, να μιλάει για το «Ισλαμικό Κράτος» και την παραποίηση της αλήθειας, όπως υποστηρίζει, από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

Στο διάρκειας περίπου τριών λεπτών βίντεο δεν γίνεται καμία απειλή για τη ζωή του Κάντλι, που φαίνεται να είναι καλά στην υγεία του, ο Βρετανός δημοσιογράφος κατηγορεί τη βρετανική και την αμερικανική κυβέρνηση και προαναγγέλει πως θα υπάρξουν και νέα βίντεο, στα οποία θα αποκαλύψει «την αλήθεια» για το «Ισλαμικό Κράτος».

«Ξέρω τι σκέφτεστε. Σκέφτεστε: "Το κάνει αυτό επειδή είναι αιχμάλωτος. Έχει ένα όπλο στον κρόταφό του και αναγκάζεται να το κάνει". Σωστά;», λέει ο Κάντλι. «Λοιπόν είναι αλήθεια. Είμαι αιχμάλωτος. Αυτό δεν μπορώ να το αρνηθώ. Αλλά με δεδομένο ότι με έχει εγκαταλείψει η κυβέρνησή μου και η τύχη μου εξαρτάται από το Ισλαμικό Κράτος δεν έχω τίποτε να χάσω. Ίσως ζήσω, ίσως πεθάνω», προσθέτει ο Βρετανός όμηρος.

«Έπειτα από δύο καταστροφικούς και ιδιαίτερα αντιδημοφιλείς πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ γιατί οι κυβερνήσεις μας είναι τόσο πρόθυμες να εμπλακούν σε μια ακόμη σύρραξη που δεν μπορούν να κερδίσουν;», αναρωτιέται στο βίντεο, στο οποίο αναφέρει ότι απήχθη από τη τζιχαντιστική οργάνωση τον Νοέμβριο του 2012, μόλις επέστρεψε στη Συρία.

Το βίντεο έχει τίτλο «Δανείστε μου τα αυτιά σας. Μηνύματα από τον Βρετανό αιχμάλωτο Τζον Κάντλι».



Το "Ισλαμικό Κράτος" έχει δημοσιοποιήσει από τον Αύγουστο τρία βίντεο με τις εκτελέσεις δύο Αμερικανών δημοσιογράφων και ενός Βρετανού, σε αντίποινα για τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεών του στο Ιράκ, ενώ οι τζιχαντιστές έχουν επίσης απειλήσει ότι θα εκτελέσουν ακόμη έναν Βρετανό όμηρο, τον Ντέιβιντ Χένινγκ.