X

Επιθέσεις και από τα δύο μέτωπα στη Συρία

Συνεχίζονται οι επιθέσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών στην Συρία, ενώ οι άμαχοι παραμένουν τα θύματα της κατάστασης.

Ant1news

Τουλάχιστον 42 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 16 παιδιά, σκοτώθηκαν χθες κατά τις αεροπορικές επιδρομές των συριακών καθεστωτικών δυνάμεων χθες στην επαρχία Ιντλιμπ, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κατά τις επιδρομές αυτές σκοτώθηκαν 19 άνθρωποι, ανάμεσά τους 6 παιδιά στην πόλη Σαρακέμπ και 23 άνθρωποι, ανάμεσά του 10 παιδιά, στην πόλη Εχσίμ, διευκρίνισε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Ο στρατός του καθεστώτος Άσαντ, από την άλλη, είχε ανακοινώσει από το Σάββατο, την έναρξη επιχειρήσεων στην πόλη Άδρα, κοντά στην Δαμασκό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, ο στρατός του Άσαντ έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην περιοχή, αφού επανέκτησε τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της και πλέον ελέγχει τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου και άλλες εγκαταστάσεις της περιοχής.

Προσθέτει επιπλέον, η ίδια πηγή, ότι οι στρατιώτες σκότωσαν έξι μέλη της Αλ Κάιντα και κατέστρεψαν τον οπλισμό τους.

Στο βίντεο που δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters φαίνονται οι στρατιώτες να μπαίνουν σε ένα τούνελ βάθους 200 μέτρων, όπου σύμφωνα με αξιωματούχο κατέστρεψαν τις βόμβες που ήταν τοποθετημένες μέσα σε αυτό.