X

Γυναίκες Πεσμεργκά: Αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος των τζιχαντιστών

Όλος ο κόσμος φοβάται τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και εκείνοι φοβούνται τις «αμαζόνες»  των Κούρδων μαχητών.

Ant1news

Το Κοράνι αποτελεί τον απόλυτο οδηγό της ζωής τους, αλλά και της λύτρωσης ή της κόλασή τους.

Οι ηγέτες όλου του κόσμου τρέμουν στις συνέπειες των πράξεών τους και οι αντίπαλοι μαχητές που έχουν μπορέσει να τα βάλουν μαζί τους είναι οι Κούρδοι Πεσμεργκά.

Ανάμεσα στις τάξεις των Κούρδων μαχητών όμως έχουν παρεισφρήσει και οι γυναίκες Πεσμεργκά, τις οποίες αποκαλούν «αμαζόνες».  Ο αριθμός τους ολοένα και αυξάνεται, ενισχύοντας τους άνδρες στρατιώτες, που πολεμούν στο πλευρό του ιρακινού στρατού.

Πριν από την ένταξή τους όμως έχουν εκπαιδευτεί, κάνουν καθημερινή προπόνηση και παρακολουθούν ειδικά σεμινάρια πριν τη μάχη.

«Τώρα βρίσκομαι στο μέτωπο, αλλά είμαι παντρεμένη και έχω μία κόρη, την οποία άφησα στους γονείς μου για να πολεμήσω κατά των εξτρεμιστών. Είμαι χαρούμενη που κάνω το καθήκον μου ώστε να υπερασπιστώ το Κουρδιστάν», είχε δηλώσει μία από τις «αμαζόνες».

Οι φανατικές ισλαμιστές όμως έχουν πολύ σοβαρό λόγο να τις φοβούνται και αυτός υπαγορεύεται από το Κοράνι. Σύμφωνα με την Ιερά Γραφή των μουσουλμάνων, ο θάνατος από γυναίκα τους στερεί τον Παράδεισο, όπου τους περιμένουν παρθένες για να απολαύσουν μαζί τη μεταθανάτιο ζωή.

Στην περίπτωση ωστόσο που οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, πέσουν νεκροί από πυρά ανδρών, η θέση στον Παράδεισο είναι εκεί και τους περιμένει, όπως περιέγραψε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών στην New York Post.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι μαχήτριες των Κούρδων είναι ιδιαιτέρως ικανοποιημένες που χάρη σε αυτές έχουν χάσει τη ζωή τους τόσοι πολλοί εξτρεμιστές, αλλά και για το ότι ακόμα τόσοι έχουν υποχωρήσει.

Μία 27χρονη μαχήτρια δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έχει εκπαιδευτεί στη χρήση Καλάσνικοφ, ώστε να μπορεί να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών της μεινότητας των Γιαζίντ στο βόρειο Ιράκ.

Στις δηλώσεις της είναι φανερό ότι οι γυναίκες αυτές γνωρίζουν το φόβο που προκαλούν στους άνδρες στρατιώτες, τον οποίο προφανώς και εκμεταλλεύονται.

Ίσως να είναι κιόλας αυτές που μπορούν να τα βάλουν μαζί τους…