X

Νέο βίντεο προπαγάνδας από τους τζιχαντιστές

Προπαγανδιστικό βίντεο των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, τη στιγμή που δέχονται επίθεση από αέρος στις θέσεις τους στην Συρία.

Ant1news

Η απάντηση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στις επιδρομές που πραγματοποιούνται επί συριακού εδάφους από αμερικανικά, γαλλικά και άλλων χωρών μαχητικά αεροσκάφη, ήρθε μέσω ενός ακόμα βίντεο που δημοσίευσαν οι τζιχαντιστές.

Στο βίντεο φαίνονται μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να τρέχουν, να πηδούν και να κάνουν χρήση όπλων σε άγνωστη περιοχή.

Η δημοσίευσή του έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ η γνησιότητά του δεν έχει εξακριβωθεί.

Νωρίτερα, το πρωί της Τρίτης, ηχητική δήλωση καλούσε τους αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις κατά των δυνάμεων της χώρας.

Στην ανακοίνωση γινόταν κάλεσμα επίσης για ευθείες επιθέσεις σε βάρος πολιτών της Δύσης.

Από το πρωί της Τρίτης αμερικανικά μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη πλήττουν θέσεις των τζιχαντιστών στο έδαφος της Συρίας, με την σύμπραξη ακόμα τουλάχιστον πέντε χωρών.

Οι χώρες που στηρίζουν στο αμερικανικό σχέδιο επίθεσης στη Συρία συνεχώς αυξάνονται, με τελευταία την Αίγυπτο. Η Μεγάλη Βρετανία μέχρι το πρωί της Τρίτης δεν είχε ακόμα αποφασίσει αν θα συμμετέχει, ενώ το καθεστώς Άσαντ, παρά το ότι είχε υποστηρίξει ότι «κάθε επίθεση στο έδαφος της χώρας θα θεωρηθεί επίθεση προς την ίδια τη χώρα» έχει ενημερωθεί για τις επιχειρήσεις πριν αυτές ξεκινήσουν.

Η Συρία επιβεβαίωσε σήμερα την κατάρριψη συριακού μαχητικού από το Ισραήλ-το πρώτο τέτοιο περιστατικό εδώ και 30 χρόνια-χαρακτηρίζοντάς την επιθετική πράξη.

Νωρίτερα σήμερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέρριψε πάνω από τα Υψίπεδα του Γκολάν ένα ρωσικής κατασκευής μαχητικό Σουκόι.

Η συριακή κρατική τηλεόραση επικαλέστηκε στρατιωτική πηγή, σύμφωνα με την οποία η κατάρριψη του αεροσκάφους, που συμπίπτει με τις υπό τις ΗΠΑ αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, σημειώθηκε "στο πλαίσιο της (ισραηλινής) υποστήριξης του τρομοκρατικού (Ισλαμικού Κράτους) και του Μετώπου αλ Νόσρα (σ.σ της οργάνωσης που συνδέεται με την αλ Κάιντα)".