X

Ανελέητο σφυροκόπημα των τζιχαντιστών στη Συρία

ΗΠΑ και πέντε αραβικές χώρες εξαπέλυσαν αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων του Μετώπου Αλ Νούσρα, σκοτώνοντας περισσότερους από 50 μαχητές.

Ant1news

Σε μία συντονισμένη επιχείρηση, ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ σφυροκόπησαν τη νύχτα θέσεις των τζιχαντιστών στη βόρεια Συρία.

Πύραυλοι τόμαχοκ από πλοία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, μαχητικά αεροσκάφη F-16, F-18 και F-22, καθώς και βομβαρδιστικά Β1 κατάφεραν «καίρια πλήγματα», σύμφωνα με τον στρατηγό Μάρτιν Ντέμπσεϊ.

Τουλάχιστον 50 αντάρτες που συνδέονται με την αλ Κάιντα σκοτώθηκαν από τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο επεσήμανε ότι η πλειονότητα των μαχητών που σκοτώθηκαν από τις επιδρομές αυτές που είχαν στόχο αντάρτες του Μετώπου αλ Νούσρα στη βόρεια επαρχία Ιντλίμπ δεν ήταν Σύροι.

Εξάλλου το Πεντάγωνο παραδέχθηκε ότι ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ, που εξαπέλυσε επιθέσεις εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, έπληξε επίσης προπύργιο της ομάδας Χοράσαν που αποτελείται από βετεράνους της Aλ Κάιντα.

Ο διεθνής συνασπισμός αποτελείται για την ώρα από τις ΗΠΑ, το Μπαχρέιν, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιορδανία.

Δείτε εικόνες από την εκτόξευση πυραύλων από πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού:

Την ένταξή τους στη συμμαχία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους επιθυμούν οι Κούρδοι της Συρίας

Η κυρίαρχη κουρδική πολιτική ομάδα στη Συρία χαιρέτισε την Τρίτη τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν στο βόρειο τμήμα της χώρας εναντίον θέσεων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), ενώ ανακοίνωσε ότι θα επιθυμούσε να ενταχθεί στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της μαχητικής ομάδας.

«Ανυπομονούμε να ενταχθούμε στη συμμαχία (κατά του Ισλαμικού Κράτους) κατά της τρομοκρατίας, η οποία απειλεί τις ανθρώπινες αξίες στη Μέση Ανατολή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ηγέτης του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), Σαλίχ Μουσλίμ.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι οι μαχητές του ΙΚ αποτελούν απειλή για την κουρδική πόλη Κομπανί, στη βόρεια Συρία και ότι εξαιτίας των επιθέσεων δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την περιοχή και να αναζητήσουν καταφύγιο στη γειτονική Τουρκία.