X

Η στιγμή που οι ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώνουν δύο παλαιστίνιους

Μνήμες της περιόδου του Ιουνίου ξυπνά το βίντεο με τον πυροβολισμό των δύο παλαιστίνιων, ύποπτων για τη δολοφονία δύο εβραίων εφήβων που στάθηκε αφορμή για τον πόλεμο των 51 ημερών στην Γάζα.

Ant1news

Ο στρατός του Ισραήλ έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα το βίντεο στο οποίο φαίνονται οι στρατιώτες του να σκοτώνουν δύο Παλαιστίνιους που κατηγορούνται ότι απήγαγαν και σκότωσαν τρεις Ισραηλινούς εφήβους τον Ιούνιο στην Δυτική Όχθη.

Το περιστατικό στάθηκε η αφορμή που το Ισραήλ ξεκίνησε τις επιδρομές του κατά των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας και οι οποίες διήρκησαν επτά εβδομάδες.

Οι δύο άνδρες καταζητούνταν από το στρατό του Ισραήλ από τον Ιούνιο, στην περιοχή Χεμπρόν- εκεί όπου είχαν εντοπιστεί τα πτώματα των δύο ανδρών-, όπου και ανευρέθηκαν. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, οι στρατιώτες του Ισραήλ περικύκλωσαν το σπίτι όπου βρίσκονταν οι δύο άνδρες και τα ξημερώματα της Τρίτης ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας,  δείχνει τους στρατιώτες και ομάδα αστυνομικών να εκτοξεύουν πυρά προς το κτήριο, πριν ρίξουν εκρηκτικά για να καταρρεύσει μέρος του τοίχου του.

Οι δύο 30χρονοι Παλαιστίνιοι φέρονται να ανήκουν στη Χαμάς, αν και ο ηγέτης της οργάνωσης έχει αρνηθεί ότι τους γνωρίζει.

Σε κάθε περίπτωση, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν από τον Ιούνιο που έχουν συλλάβει εκατοντάδες ύποπτους για τη σχέση τους με τη Χαμάς και τη δολοφονία των δύο Εβραίων εφήβων.