X

Με αντίποινα απειλεί η οργάνωση Μέτωπο αλ Νόσρα

Στο στόχαστρο των, ανά τον κόσμο, τζιχαντιστών βάζει το Μέτωπο αλ Νόσρα, τις χώρες που συμμετέχουν στις επιδρομές εναντίον του ΙΚ, στη Συρία.

Ant1news


Παρακλάδι της Αλ Κάιντα, το Μέτωπο αλ Νόσρα, θεωρεί ότι οι  αεροπορικές επιδρομές, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, στη Συρία  ισοδυναμούν με πόλεμο εναντίον του Ισλάμ και απειλεί με αντίποινα τις χώρες της διεθνούς συμμαχίας.  

«Βρισκόμαστε σε ένα μακρύ πόλεμο. Αυτός ο πόλεμος δεν θα τελειώσει σε μήνες ούτε χρόνια, αυτός ο πόλεμος θα μπορούσε να διαρκέσει δεκαετίες» είπε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Άμπου Φίρας αλ Σούρι.  

«Δεν πρόκειται για έναν πόλεμο εναντίον του Μετώπου αλ Νόσρα, πρόκειται για έναν πόλεμο εναντίον του Ισλάμ» προσέθεσε σε ηχητικό μήνυμα που αναρτήθηκε στους λογαριασμούς της οργάνωσης στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, μετά την έναρξη των επιδρομών την Τρίτη.  

«Αυτές οι χώρες έπραξαν μια ελεεινή ενέργεια που τους εντάσσει στον κατάλογο εκείνων που βρίσκονται στο στόχαστρο των δυνάμεων των τζιχαντιστών σε ολόκληρο τον κόσμο» τόνισε ο αλ Σούρι.

Η Αλ Κάιντα της Υεμένης, εν τω μεταξύ, ανέλαβε την ευθύνη για τη ρίψη ρουκέτας κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σαναά. 

Η «Άνσαρ αλ Σαρία είχε ως στόχο την αμερικανική πρεσβεία στη Σαναά εκτοξεύοντας μία αντιαρματική ρουκέτα τύπου Law» ανακοίνωσε η οργάνωση, μέσω του Twitter. 

Πολλοί στρατιώτες που βρίσκονταν μπροστά στην πρεσβεία τραυματίστηκαν κι ένα τεθωρακισμένο όχημα υπέστη ζημιές από την επίθεση της Άνσαρ αλ Σαρία προκειμένου «να εκδικηθεί για τα παιδιά των μουσουλμάνων που βρέθηκαν στο στόχαστρο αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην επαρχία Τζόφ, την Παρασκευή».