X

Νέο βίντεο με όμηρο των τζιχαντιστών

Ακόμα βίντεο με τον Βρετανό δημοσιογράφο Τζον Κάντλι, που είναι όμηρος των τζιχαντιστών της Συρίας εδώ και δύο χρόνια, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ant1news

Ο Κάντλι, όμηρος των τζιχαντιστών στη Συρία εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, φορά τη στολή κρατούμενου του Γκουαντάναμο και διαβάζει ένα μήνυμα που απευθύνεται στον Ομπάμα, τονίζοντας πως τα όπλα της Δύσης θα καταλήξουν στα χέρια των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, χαρακτηρίζοντας επιπλέον την τακτική του Αμερικανού Προέδρου «απογοητευτικά προβλέψιμη».

Ανυπομονεί λέει, να συναντήσει τον «υπό κατασκευή στρατό του Ομπάμα» υπογραμμίζοντας ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον μήνες για να εξοπλιστούν οι άνδρες του ιρακινού στρατού και οι «απείθαρχοι, διεφθαρμένοι και αναποτελεσματικοί» αντάρτες της Συρίας από τη Δύση.

Είναι το τρίτο βίντεο στο οποίο χρησιμοποιείται το συγκεκριμένο άτομο από τους τζιχαντιστές και επαναλαμβάνει ότι η βρετανική κυβέρνηση τον έχει εγκαταλείψει σημειώνοντας ότι η απόφαση για εμπλοκή της στον πόλεμο της Δύσης κατά των τζιχαντιστών είναι λάθος.

Αρνείται τέλος ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν επιτίθεται σε αθώους και ότι οι τζιχαντιστές δεν σκότωσαν γυναίκες και παιδιά στη Μοσούλη, ούτε μουσουλμάνους, όπως υποστηρίζουν οι Σιίτες, τους οποίους αποκαλεί «χειρότερους και από τους Αμερικανούς, αποστάστες που υποστηρίζουν ότι είναι μουσουλμάνοι ενώ λατρεύουν τους νεκρούς».