X

Αποκεφάλισαν και άλλον βρετανό όμηρο οι τζιχαντιστές

Εκτελέστηκε δια αποκεφαλισμού ο Βρετανός Άλαν Χένινγκ από εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους. Απειλούν να σκοτώσουν και έναν Αμερικανό όμηρο.

Ant1news

Το Ισλαμικό Κράτος δημοσιοποίησε ένα νέο βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται η εκτέλεση δι' αποκεφαλισμού του βρετανού εργαζόμενου σε οργάνωση αρωγής Άλαν Χένινγκ σε αντίποινα για τα βρετανικά πλήγματα εναντίον θέσεων της οργάνωσης, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστότοπων (SITE).

Το βίντεο, που διαρκεί 1 λεπτό και 11 δευτερόλεπτα και έχει τίτλο «Ακόμη ένα μήνυμα προς την Αμερική και τους συμμάχους της», αρχικά δείχνει τον Χένινγκ να συστήνεται.

Στη συνέχεια ο βρετανός όμηρος λέει: «εξαιτίας της απόφασης του κοινοβουλίου μας να επιτεθεί εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, εγώ, ως μέλος του βρετανικού κοινού, θα πληρώσω τώρα το τίμημα της απόφασης αυτής».

Στο δεύτερο μέρος του βίντεο, ο δήμιος απειλεί πως θα αποκεφαλίσει και τον Αμερικανό Πίτερ Έντουαρντ Κάσιγκ.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι η δολοφονία του βρετανού ομήρου Άλαν Χένιγκ έδειξε τη βαρβαρότητα των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. «Η στυγερή δολοφονία του Άλαν Χένιγκ από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους δείχνει πόσο βάρβαροι και αποκρουστικοί είναι αυτοί οι τρομοκράτες» είπε ο Κάμερον.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου απόψε είναι με τη σύζυγο του Άλαν, Μπάρμπαρα, τα παιδιά τους και όλους όσοι τον αγάπησαν» ανέφερε ο βρετανός πρωθυπουργός. «Ο Άλαν είχε πάει στη Συρία για να βοηθήσει ανθρώπους όλων των θρησκειών τη στιγμή που είχαν ανάγκη» συμπλήρωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον αφότου βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο έδειξε τον αποκεφαλισμό του Χένινγκ από τους τζιχαντιστές. «Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να κυνηγήσουμε αυτούς τους δολοφόνους και να τους παραδώσουμε στη δικαιοσύνη» κατέληξε ο βρετανός πρωθυπουργός.

Νωρίτερα το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε τη δολοφονία του Άλαν Χένινγκ αποτρόπαια πράξη και ανέφερε ότι οι υπηρεσίες του εργάζονται πυρετωδώς για να εξακριβώσουν την αυθεντικότητα του βίντεο. «Είμαστε ενήμεροι για το βίντεο και εργαζόμαστε πυρετωδώς για να ελέγξουμε το  περιεχόμενο» δήλωσε ένας εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, «Αν είναι αληθές, αυτή είναι μια ακόμη αποτρόπαια δολοφονία. Θα προσφέρουμε στην οικογένειά του κάθε δυνατή υποστήριξη» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.