X

Σκληρή πολιορκία των τζιχαντιστών στο Κομπανί

Εντείνονται οι συγκρούσεις στην πόλη της Συρίας που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Ant1news

Από τα σύνορα της χώρας με την Τουρκιά φαίνονται οι καπνοί από τις μάχες που διεξάγονται στην πόλη Κομπανί μεταξύ του στρατού του Ισλαμικού Κράτους και των Κούρδων μαχητών.

Το σημείο είναι ιδιαίτερης σημασίας και για τις δύο πλευρές. Οι τζιχαντιστές θεωρούν ότι θα κατακτήσουν την πόλη και διαθέτουν τόσο το ανθρώπινο δυναμικό, όσο και τον στρατιωτικό εξοπλισμό για τον πετύχουν.

Από την άλλη πλευρά, η πόλη κατοικείται κυρίως από Κούρδους της Συρίας που είναι και η μόνη στρατιωτική μονάδα που μπορεί να σταθεί απέναντι στους τζιχαντιστές, και για το λόγο αυτόν οι Πεσμεργκά έχουν δεχτεί και τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας.

Οι συμμαχικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Συρία έχουν καταφέρει λίγα στην Κομπανί, η οποία επιπλέον βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, με την τελευταία να μπαίνει στο «παιχνίδι» προκαλώντας διπλωματικά επεισόδια.

Ανακοίνωση που έβγαλε η επίσημη στρατιωτική μονάδα των Κούρδων αναφέρει ότι η αντίσταση απέναντι στην επέλαση των τζιχαντιστών στην Κομπανί «δε θα σταματήσει ποτέ» και ότι «κάθε δρόμος και σπίτι θα γίνει ο τάφος τους».

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από την Παρασκευή έχει γίνει ρίψη τουλάχιστον 80 πυραύλων στην πόλη.

Από την περιοχή περισσότεροι από 180.000 άνθρωποι έχουν καταφύγει στην Τουρκία, αφού δεν μπορούν να πάνε ούτε στο εσωτερικό της Συρίας που σπαράζεται από τον εμφύλιο.