X

Μπαράζ αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών στο Κομπάνι

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί των ΗΠΑ στην πόλη Κομπάνι εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Ant1news



Εννέα αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις των τζιχαντιστών γύρω από την πόλη Κομπάνι, στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, όπου μάχονται οι κουρδικές δυνάμεις με τους φανατικούς εξτρεμιστές ισλαμιστές, πραγματοποίησε την Πέμπτη η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ, σύμφωνα με την αμερικανική Κεντρική Στρατιωτική Διοίκηση. 

Έξι από τις επιδρομές αυτές είχαν στόχο μια μεγάλη μονάδα του «Ισλαμικού Κράτους» νότια του Κομπάνι, στην οποία κατέστρεψαν δύο κτίρια των τζιχαντιστών, καθώς επίσης ένα άρμα μάχης και ένα βαρέως τύπου πολυβόλο, όπως ενημέρωσε η αμερικανική υπηρεσία.

Οι υπόλοιπες τρεις αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν βόρεια του Κομπάνι και έπληξαν δύο μικρές μονάδες του Ισλαμικού Κράτους, καταστρέφοντας επίσης δύο κτίρια τα οποία κατείχαν οι τζιχαντιστές.

Πιέζουν οι ΗΠΑ την Τουρκία για να πάρει μέρος στις επιχειρήσεις

Μέσα σε αυτό το φόντο, οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να στείλουν μια στρατιωτική ομάδα στην Άγκυρα την επόμενη εβδομάδα για συνομιλίες με την τουρκική κυβέρνηση, η οποία εμφανίζεται απρόθυμη να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.  

Δύο Αμερικανοί απεσταλμένοι έχουν ήδη συζητήσει τις τελευταίες ώρες στην τουρκική πρωτεύουσα την «επείγουσα και έγκαιρη δράση» που πρέπει να ληφθεί από κοινού με την Τουρκία για την αντιμέτωπιση της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος». «Η αμερικανική στρατιωτική ομάδα θα επισκεφθεί την Άγκυρα την επόμενη εβδομάδα για να δώσει συνέχεια στις συζητήσεις αυτές σε στρατιωτικό επίπεδο», τόνισε σχετικά η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι.