X

Καρέ-καρέ το μακελειό από την επίθεση αυτοκτονίας στην Υεμένη

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο δείχνουν την στιγμή της πολύνεκρης επίθεσης αυτοκτονίας που σημειώθηκε την Πέμπτη στη Σαναά.

Ant1news



Μια σειρά επιθέσεων αυτοκτονίας που σημειώθηκαν την Πέμπτη στην Υεμένη, λίγο μετά την παραίτηση του νέου πρωθυπουργού της χώρας προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 71 ανθρώπων.

Η πιο αιματηρή επίθεση σημειώθηκε σε ένα σημείο ελέγχου των Χούτι, στο κέντρο της Σαναά, όταν ένας βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά, με τα οποία είχε ζωστεί, την ώρα που υποστηρικτές των σιιτών ανταρτών ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν μια διαδήλωση.

Η επίθεση αυτή στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 47 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά, ενώ τραυμάτισε περισσότερα από 75 άτομα. Διάφορα βίντεο από το μακελειό στην πρωτεύουσα της Υεμένης δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα διεθνή ΜΜΕ.







Νωρίτερα, την ίδια ημέρα, δύο επιθέσεις αυτοκτονίας, με παγιδευμένα αυτοκίνητα, που σημειώθηκαν σε δύο σημεία ελέγχου του στρατού στην επαρχία Χαντραμούτ, στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 24 στρατιώτες, σύμφωνα με το Reuters.