X

Ολλανδοί «Άγγελοι της Κόλασης» κατά τζιχαντιστών

Μηχανόβιοι από την Ολλανδία με στρατιωτική εμπειρία πολεμούν στο πλευρό των Κούρδων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Ant1news

Μία απροσδόκητη «συμμαχία» προέκυψε μεταξύ Ολλανδών και Κούρδων.

Τρεις Ολλανδοί μηχανόβιοι άφησαν το τιμόνι και έπιασαν τα όπλα για να πολεμήσουν στο πλευρό των Κούρδων εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικό Κράτους.

Πρόκειται για τα μέλη του μεγαλύτερου ολλανδικού κλαμπ μηχανόβιων, οι φωτογραφίες των οποίων με στρατιωτικές στολές και καλάσνικοφ στα χέρια, κυκλοφόρησαν στα social media.

Οι τρεις άντρες αποφάσισαν να μεταβούν στο Ιράκ, όταν άρχισαν να δημοσιοποιούνται τα βίντεο με τους αποκεφαλισμούς δυτικών, δήλωσε ο φίλος τους Κλάας Ότο, στο BBC και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για εμπειροπόλεμους στρατιωτικούς, που στο παρελθόν έχουν σταλεί σε αποστολές εκτός των ολλανδικών συνόρων.

«Είναι εκπαιδευμένοι με μεγάλη εμπειρία, και σε ξένες αποστολές... είναι εξαιρετικά πειθαρχημένοι. Δεν πίνουν γουλιά αλκοόλ, ακόμη και σε συναντήσεις του κλαμπ» ανέφερε.

Σημειώνεται ότι το ολλανδικό κράτος πρόσφατα αφαίρεσε τα ολλανδικά διαβατήρια από δεκάδες κατόχους διπλής ιθαγένειας που θεωρήθηκε ότι μπορεί να μεταβούν σε Ιράκ και Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών.