X

Ισραήλ: Βρέφος νεκρό από τρομοκρατική επίθεση σε σταθμό τραμ

Δείτε πως το αυτοκίνητο του δράστη έπεσε πάνω στους ανθρώπους που βρίσκονταν στην στάση του τραμ.

Ant1news

Ένα κοριτσάκι 3 μηνών υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα στην Ιερουσαλήμ έπειτα από μία πιθανή τρομοκρατική ενέργεια που διέπραξε ένας νεαρός Παλαιστίνιος που έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε μια ομάδα ανθρώπων που βρίσκονταν σε μια στάση του τραμ, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο ένα ισραηλινό νοσοκομείο.

Το κοριτσάκι διακομίστηκε στο νοσοκομείο σε πολύ σοβαρή κατάσταση και δεν επέζησε, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία εκπρόσωπος Τύπου του νοσοκομείου.

Άλλοι 8 άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, όπως ανέφεραν η αστυνομία και οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.



Τον οδηγό, έναν νεαρό ηλικίας 21 ετών που οδηγούσε το όχημα, η άδεια του οποίου είχε εκδοθεί στο όνομα του πατέρα του, σταμάτησε ένας αστυνομικός που άνοιξε πυρ εναντίον του όταν προσπάθησε να διαφύγει, επισήμανε η αστυνομία.

Τελικά ο 21χρονος δράστης Αμπντελαρχμάν Σαλουντέχ Αμπέντ υπέκυψε στα τραύματα του σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε.



Ο νεαρός δράστης της επίθεσης που κατά την ισραηλινή κυβέρνηση είναι μέλος του ισλαμικού κινήματος της Χαμάς οδηγούσε ένα αυτοκίνητο με το οποίο έπεσε πάνω σε μια ομάδα ανθρώπων που ανέμενε το τραμ σε μια κεντρική οδική αρτηρία που ενώνει τη δυτική Ιερουσαλήμ και την ανατολική Ιερουσαλήμ, πολύ κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας.

«Τα πρώτα στοιχεία που έχουμε συλλέξει καταδεικνύουν μία τρομοκρατική ενέργεια που διεπράχθη με τη βοήθεια ενός οχήματος» δήλωσε μια εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας. Μετά την «τρομοκρατική» επίθεση ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου διέταξε να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας και η αστυνομική παρουσία στην Ιερουσαλήμ.