X

Συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την "Οδύσσεια" λαθρομεταναστών

Ανατριχιαστικό βίντεο από το ταξίδι λαθρομεταναστών από τη Συρία προς την Ευρώπη.

Ant1news

"Θάνατος στη θάλασσα" είναι ο τίτλος του συγκλονιστικού ντοκιμαντέρ της Guardian, που περιγράφει την ιστορία πέντε φίλων που εγκαταλείπουν τη Συρία και ξεκινούν ένα επικίνδυνο ταξίδι, το ίδιο ταξίδι που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 3.000 μετανάστες.

Στις 16 Αυγούστου του 2014, οι πέντε φίλοι πέρασαν από τη Συρία στο Λίβανο. Από εκεί πήραν μια πτήση προς την Αλγερία και μεταφέρθηκαν με πούλμαν στην έρημο, στα σύνορα με τη Λιβύη. Εκεί τους παρέλαβαν νέοι διακινητές και αφού πήραν από τον καθέναν τους 400  δολάρια, τους μετέφεραν στοιβαγμένους σε φορτηγά στα παράλια της Λιβύης. 

Εκεί, μαζί με δεκάδες άλλους μετανάστες, επιβιβάστηκαν σε πλοία για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους προς την ευρωπαϊκή ήπειρο, με προορισμό κυρίως την Λαμπεντούζα ή τις ακτές τις Σικελίας.

Το συγκεκριμένο βίντεο έχει τραβηχτεί από το κινητό του Μάζεντ, ενός εκ των τριών φίλων, που πλέον περιμένουν την απόφαση για το άσυλο στη Στοκχόλμη, όπου και διαμένουν. «Συμπάσχω με όσους ήταν μαζί μου εκεί. Βρήκαν άσυλο στη θάλασσα» δηλώνει ο Σύριος.