X

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν Παλαιστίνιο έφηβο

Οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον νεαρών που έριχναν πέτρες εναντίον τους.

Ant1news


Με το αίμα ενός ακόμη Παλαιστίνου έφηβου «ποτίστηκε» η Δυτική Όχθη.  Ισραηλινοί στρατιώτες απάντησαν με σφαίρες στις πέτρες που έριχναν εναντίον τους νεαροί στο Χωριό Σιλουάντ, κοντά στη Ραμάλα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του Όρουα Χάμαντ, 17 ετών. Το πρακτορείο Ρόιτερς, μετέδωσε ότι το θύμα ήταν 14 ετών. 

Δυνάμεις του ισραηλινού στρατού είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή για τη φύλαξη δρόμου που χρησιμοποιούν, συχνά, Εβραίοι έποικοι. Σύμφωνα με  εκπρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, οι στρατιώτες εντόπισαν έναν Παλαιστίνιο που "ετοιμαζόταν να τους ρίξει μια βόμβα μολότοφ" και "απέτρεψαν την επίθεση" ανοίγοντας αμέσως πυρ εναντίον του "για να εξουδετερώσουν τον κίνδυνο". Ο στρατός ανέφερε, πάντως, ότι θα ερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε ο νεαρός Παλαιστίνιος.


Πολλοί άνθρωποι τραυματίσθηκαν, εξάλλου, σε επεισόδια μέσα και γύρω από την Ιερουσαλήμ. Τα πνεύματα έχουν οξυνθεί και πάλι τις τελευταίες ημέρες, λόγω της εβραϊκής γιορτής της Σκηνοπηγίας (Σουκότ). Πολλοί Εβραίοι, υπό την προστασία της ισραηλινής αστυνομίας, συρρέουν στην Ιερουσαλήμ για να επισκεφθούν την ιερή τοποθεσία που αποκαλούν «όρος του Ναού». Ο χώρος αυτός είναι, όμως, ιερός και για τους μουσουλμάνους, καθώς εκεί βρίσκονται το Τέμενος Αλ Άκσα και ο Θόλος του Βράχου.