X

Μουδιασμένοι από φόβο οι κάτοικοι της Ράκα στην Συρία

Προσοχή! Εικόνες φρίκης και άγριας βιαιότητας!

Ant1news

Για μήνες η βία έχει γίνει βασικό χαρακτηριστικό της ζωής στην Συρία, με την προπαγάνδα για το ποια πλευρά την προκαλεί να ξεπερνά κάθε λογική. Ο κόσμος φοβάται στη Συρία και ο υπόλοιπος κόσμος φοβάται την Συρία και τα όσα δεινά συμβαίνουν εκεί.

Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail δημοσιεύει ένα βίντεο που ισχυρίζεται ότι είναι από τους δρόμους της Ράκα, πόλης της Συρίας που έχει πρώτα πληγεί από τον εμφύλιο πόλεμο κι έπειτα είδε τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να κάνουν επέλαση.

Στο βίντεο αυτό φαίνονται πτώματα ανθρώπων στα πεζοδρόμια της πόλης. Με κομμένα κεφάλια, με δεμένα τα χέρια τους, να κρέμονται πάνω σε συρματοπλέγματα. Ο κόσμος περνά από δίπλα τους χωρίς να δίνει σημασία. Είτε από φόβο, είτε από συνήθεια, γυναίκες και παιδιά αποστρέφουν το κεφάλι τους στις εικόνες φρικαλεότητας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα πτώματα ανήκουν σε στρατιώτες του Άσαντ και δράστες του σκηνικού είναι οι τζιχαντιστές, που θέλουν να δείξουν το σκληρότερο πρόσωπο της βαρβαρότητας.

Η Ράκα έχει αποτελέσει σφοδρό πεδίο μάχης, όταν από πριν το καλοκαίρι οι τζιχαντιστές μάχονται το στρατό του καθεστώτος Άσαντ.

Η λήψη του βίντεο έχει γίνει τον Ιούλιο και αποτυπώνει το κλίμα στην πόλη.

Σε κάποια σημεία φαίνονται οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που με τις σημαίες τους κάνουν παρέλαση στους άδειους δρόμους, τους οποίους έχουν καταλάβει.

Σε άλλα σημεία φαίνονται άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους να κάνουν κατήχηση σε ανήλικα παιδιά, για να ενταχθούν στο στρατό του Ισλαμικού Κράτους.

«Μισούν να βλέπουν το θάνατο, αλλά φοβούνται να μιλήσουν» δήλωσε ένας πολίτης στην DailyMail.

Ένας από τους καμεραμάν που τράβηξε το βίντεο είπε: «Είναι πιθανόν οι τζιχαντιστές να το έχουν κάνει αυτό».

Ένας άλλος κάτοικος της πόλης, νωρίτερα αυτόν το μήνα είχε δηλώσει ότι οι τζιχαντιστές ζουν σα βασιλιάδες, ενώ ο κόσμος πεινάει. Μιλώντας, με ψευδώνυμο, αποκάλυψε ότι έχουν καταλάβει τις αποθήκες φαγητού και κυματίζουν τις σημαίες τους στους άδειους δρόμους.