X

Αναδιπλώνονται οι τζιχαντιστές στο Κομπάνι

Στο Κομπάνι της Συρίας, οι Κούρδοι απώθησαν τους τζιχαντιστές από ένα ύψωμα και κατέγραψαν με κάμερες τις σοβαρές απώλειες των εξτρεμιστών.

Ant1news

Σε αναδίπλωση υποχρέωσαν τους τζιχαντιστές οι Κούρδοι στο Κομπάνι της Συρίας και σε μία περιοχή κοντά στη Μοσούλη του Ιράκ, καθώς φαίνεται πως αρχίζει να αποδίδει η τακτική της Δύσης να εξοπλίσει τις δυνάμεις που πολεμούν κατά των τζιχαντιστών.

Καθοριστική είναι πάντως και η υποστήριξη που παρέχουν στους Κούρδους τα αμερικανικά αεροσκάφη, που σφυροκοπούν τις θέσεις των τζιχαντιστών.

Στο Κομπάνι της Συρίας, οι Κούρδοι απώθησαν τους τζιχαντιστές από ένα ύψωμα και κατέγραψαν με κάμερες τις σοβαρές απώλειες των εξτρεμιστών.

Μεταξύ των νεκρών είναι και ένας νεαρός από τη Βρετανία, ο 19χρονος Μοχαμαντ Μέχντι Χασάν από το Πόρτσμουθ, ένας από τους έξι Βρετανούς από την πόλη αυτή, που εντάχθηκαν στις τάξεις των τζιχαντιστών πέρυσι.

Από την έναρξη της επίθεσης που εξαπέλυσε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος πριν από 40 ημέρες, στη συριακή πόλη Κομπάνι οκτακόσιοι και πλέον άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σύμφωνα με τον πρόσφατο απολογισμό που δημοσίευσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στον οποίο δεν έχει υπολογίσει τα θύματα από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Από την 16η Σεπτεμβρίου, 481 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν σκοτωθεί, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Στις συγκρούσεις έχουν επίσης χάσει την ζωή τους 302 μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της ένοπλης πτέρυγα του Kόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) που υπερασπίζεται την πόλη, και των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας. Επίσης 10 άλλοι Κούρδοι και ένα Κούρδος εθελοντής που πολεμούσε μαζί τους.

Το Συριακό Παρατηρητήριο επισήμανε ότι 21 Κούρδοι άμαχοι έχασαν την ζωή τους την ώρα που η πλειονότητα των κατοίκων έχει εγκαταλείψει την πόλη και τα περίχωρά της.

Στον απολογισμό της οργάνωσης δε λαμβάνονται υπόψη τα θύματα των δεκάδων αεροπορικών επιδρομών που έχει πραγματοποίησει ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Μόνο χθες στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε ο συριακός στρατός εναντίον δύο περιοχών που ελέγχουν οι αντάρτες στην επαρχία Χομς στην κεντρική Συρία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 25 άμαχοι, περιλαμβανομένων 11 παιδιών.

Στην πόλη Ταλμπίσε 18 άνθρωποι- εκ των οποίων 16 είναι μέλη της ίδιας οικογένειας- έχασαν την ζωή τους στους βομβαρδισμούς.

Η μη κυβερνητική οργάνωση διευκρίνισε ότι 10 παιδιά και 3 γυναίκες βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων, την ώρα που στη μοναδική συνοικία που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών στη Χομς, το Ουάερ, 6 ενήλικες και 1 παιδί, περιλαμβανομένων 3 από την ίδια οικογένεια, σκοτώθηκαν στις επιδρομές.