X

Δεκάδες τραυματίες από βομβιστική επίθεση στη Χομς

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πόλη Χομς της Συρίας από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Ant1news



Τον τραυματισμό 37 ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται κι ένα παιδί που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, προκάλεσε η βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, που σημειώθηκε σήμερα στην Χομς της Συρίας.

«Τρομοκράτες πυροδότησαν μια βόμβα που ήταν τοποθετημένη σε ένα αυτοκίνητο στο κέντρο της συνοικίας Ζάχρα της Χομς», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας, αναφέροντας ότι προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές στα γύρω σπίτια και καταστήματα.

Στη Συρία, στα σύνορα με την Τουρκία, μαίνονται και οι συγκρούσεις μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων και των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Κομπάνι, όπου συνεχίζονται οι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές.

Όπως ανακοίνωσε η CentCom, οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ πραγματοποίησαν 14 αεροπορικά πλήγματα την Τρίτη και σήμερα εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ.

Οι οκτώ αεροπορικές επιδρομές σημειώθηκαν κοντά στο Κομπάνι, όπου καταστράφηκε μια μονάδα των τζιχαντιστών, «ένα κτίριο διοίκησης και ελέγχου» και άλλα κτίρια κι οχήματα, όπως ανέφερε η κεντρική διοίκηση του αμερικανικού στρατού, ενώ οι υπόλοιπες έξι πραγματοποιήθηκαν στο Ιράκ. Τρεις κοντά στη Φαλούτζα και τρεις κοντά στην πόλη Σιντζάρ.