X

Ανείπωτη τραγωδία στην Αίγυπτο: Μαθητές κάηκαν ζωντανοί σε τροχαίο

Σχολικό λεωφορείο συγκρούστηκε με βυτιοφόρο και άλλα δύο οχήματα και τυλίχτηκε στις φλόγες.

Ant1news

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι, εκ των οποίων οι περισσότεροι ανήλικοι σκοτώθηκαν σήμερα όταν ένα σχολικό λεωφορείο συγκρούστηκε με τρία άλλα οχήματα σε ερημικό δρόμο στο Δέλτα του Νείλου, βόρεια του Καϊρου.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση ανάμεσα στα οχήματα που συγκρούστηκαν ήταν κι ένα βυτιοφόρο που μετέφερε πετρελαϊκά προϊόντα.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο ίντερνετ  δείχνουν το σχολικό λεωφορείο τυλιγμένο στις φλόγες και αργότερα απανθρακωμένο, που σημαίνει ότι πολλά από τα θύματα κάηκαν ζωντανά.

Δεκαοκτώ άνθρωποι τραυματίσθηκαν επίσης από τη σύγκρουση και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Το δυστύχημα συνέβη κοντά στην πόλη Νταμανχούρ, σε απόσταση 150 χλμ. από το Κάιρο. 

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας Μπεχέιρα, η σύγκρουση οφειλόταν σε ντεραπάρισμα του σχολικού λεωφορείου εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων που σημειώνονται στην περιοχή.

Το σημερινό δυστύχημα συνέβη λιγότερο από ένα μήνα αφότου 30 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί σε σύγκρουση λεωφορείου στη νότια Αίγυπτο.

Εκατοντάδες σκοτώνονται και χιλιάδες τραυματίζονται κάθε χρόνο σε τροχαία δυστυχήματα στους δρόμους της Αιγύπτου, τα οποία συχνά προκαλούνται από απρόσεκτη οδήγηση και την κακή κατάσταση των δρόμων.