X

Σε βίντεο ο βομβαρδισμός ενός Γάλλου τζιχαντιστή στη Συρία

Δείτε βίντεο από την αμερικανική επιδρομή στη Συρία εναντίον οχήματος, στο οποίο επέβαινε ένας Γάλλος τζιχαντιστής, ειδικός στην κατασκευή βομβών.

Ant1news



Το φως της δημοσιότητας είδαν οι εικόνες από την αμερικανική αεροπορική επίθεση που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Συρία και η οποία είχε στόχο έναν Γάλλο τζιχαντιστή, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της επιδρομής.

Στο βίντεο διακρίνεται να φλέγεται το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μετά από ένα βομβαρδισμό από drone. Πρόκειται για τον Νταβίντ Ντραζεόν, στέλεχος της αποκαλούμενης ομάδας Χορασάν η οποία συνδέεται με την Αλ-Κάιντα και ειδικό στην κατασκευή βομβών.

Ο Γάλλος τζιχαντιστής έφτιαχνε βόμβες μη μεταλλικές που θα μπορούσαν να τις κρύψουν σε παπούτσια, ρούχα, κινητά τηλέφωνα ακόμα και μέσα στο ανθρώπινο σώμα.



Παράλληλα, το βράδυ της Παρασκευής ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ έπληξε μια αυτοκινητοπομπή περίπου 10 θωρακισμένων οχημάτων η οποία βρισκόταν εν κινήσει κοντά στην Μοσούλη του Ιράκ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο συνταγματάρχης Πάτρικ Ράιντερ, ένας εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης (CentCom) των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων.

Πάντως, σημείωσε ότι «δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει» ότι στην αυτοκινητοπομπή αυτή επέβαινε «ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγντάντι», ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους. Ο ίδιος ανέφερε ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν λόγους να πιστεύουν ότι η αυτοκινητοπομπή αυτή μετέφερε ηγέτες της εξτρειστικής οργάνωσης, που είχαν συμμετάσχει σε μια συγκέντρωση.