X

Ζωή υπό πολιορκία – Φωτογραφίες μέσα από το Κομπάνι

Για πρώτη φορά δημοσιεύονται φωτογραφίες μέσα από το Κομπάνι, σχεδόν δύο μήνες μετά την πολιορκία της πόλης από τους τζιχαντιστές.

Ant1news

Ο δημοσιογράφος  Rozh Ahmad και ο φωτογράφος Heysam Mislim κατέγραψαν τους την καθημερινότητα των Κούρδων που έχουν παραμείνει στο Κομπάνι και μάχονται ενάντια στους τζιχαντιστές.

Περίπου 250.000 πολίτες έχουν εγκαταλείψει την πόλη. Ωστόσο περισσότεροι από χίλιοι  Κούρδοι αρνούνται να φύγουν λέγοντας ότι το να ζει κανείς υπό πολιορκία είναι από μόνο του αντίσταση ενάντια στις επιθέσεις των τζιχαντιστών.

Ένας από αυτούς είναι ο 60χρονος Salim Bozan, ο οποίος αποφάσισε να μείνει στο Κομπάνι με τη σύζυγό του, τα δύο τους παιδιά και τα τρία εγγόνια τους, παρά το γεγονός ότι τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας εγκατέλειψαν την πόλη πριν από δύο μήνες. «Όπως και οι συγγενείς μας είχαμε την επιλογή να φύγουμε από την πόλη ή να μείνουμε. Το συζητήσαμε και αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας εδω».

«Οι γιοι μου πολεμούν και δεν έχουν δει τα παιδιά τους εδώ και εβδομάδες. Οι γυναίκες τους βοηθούν στα πρόχειρα νοσοκομεία που έχουν στηθεί. Εγώ, η σύζυγός μου και τα εγγόνια μας βοηθάμε σε ο,τι άλλο χρειαστεί» λέει ο  Bozan.