X

Παλαιστίνιος σκότωσε με μαχαίρι Ισραηλινή στη Δυτική Όχθη

Μία 25χρονη Ισραηλινή έπεσε νεκρή από μαχαιριές που δέχθηκε από έναν Παλαιστίνιο σε εβραϊκό οικισμό στη Δυτική Όχθη.

Ant1news



Τον θάνατο μίας γυναίκας και τον τραυματισμό δύο ανδρών προκάλεσε επίθεση με μαχαίρι που πραγματοποίησε σήμερα ένας Παλαιστίνιος στον εβραϊκό οικισμό, Γκους Ετζιόν, στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο Παλαιστίνιος που επέβαινε σε ένα αυτοκίνητο, βγήκε από το όχημά του και επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον τριών πολιτών που βρίσκονταν σε μια στάση λεωφορείου κοντά στον εβραϊκό οικισμό.

Νεκρή είναι μία 25χρονη Ισραηλινή, που τραυματίστηκε σοβαρά και υπέκυψε στα τραύματά της, καθώς κι ο δράστης, ενώ ο ένας άνδρας τραυματίστηκε στο στομάχι κι άλλος στο σαγόνι.

Τον δράστη πυροβόλησε ένας φρουρός ιδιωτικής εταιρείας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.






Παλαιστίνιος μαχαίρωσε Ισραηλινό στρατιώτη στο Τελ Αβίβ

Λίγες ώρες νωρίτερα, ένας άλλος Παλαιστίνιος επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον ενός Ισραηλινού στρατιώτη κοντά σε έναν σταθμό τραίνου στο Τελ Αβίβ, τραυματίζοντάς τον σοβαρά, με αποτέλεσμα να υποβληθεί άμεσα σε εγχείριση.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης, ένας νεαρός Παλαιστίνιος 18 ετών από τη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης, μαχαίρωσε πολλές φορές τον στρατιώτη, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη.


Καζάνι που βράζει η αραβική πόλη Καφρ Κανά

Εξαιρετικά τεταμένη είναι η κατάσταση και στην αραβική πόλη Καφρ Κανά του Ισραήλ, όπου σήμερα ξέσπασαν νέες συγκρούσεις μεταξύ νεαρών Παλαιστίνιων και της αστυνομίας.  

Η Καφρ Κανά είναι επίκεντρο των ταραχών που σημειώνονται στις πόλεις με μεγάλες αραβικές κοινότητες από το Σάββατο, όταν η ισραηλινή αστυνομία σκότωσε τον 22χρονο Καΐρ Χαμντάν, μετά από επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον τους.



Ο Ισραηλινός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Γιτζάκ Αχαρόνοβιτς, πάντως, υπεραμύνθηκε των αστυνομικών. «Σοκαριστήκαμε όταν είδαμε έναν διαδηλωτή οπλισμένο με μαχαίρι να απειλεί τους αστυνομικούς που είχαν πάει για να εφαρμόσουν τον νόμο», ανέφερε σχετικά στο ισραηλινό στρατιωτικό ραδιόφωνο και εξέφρασε την «απόλυτη υποστήριξή» του στους αστυνομικούς που «ενέργησαν για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και εξουδετέρωσαν μια απειλή».

Από πλευράς του, οι Άραβες του Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των αστυνομικών και κάνουν λόγο για «μια εν ψυχρώ εκτέλεση».

Δείτε την στιγμή που οι αστυνομικοί πυροβολούν τον 22χρονο:



Νετανιάχου: Οι Άραβες που διαμαρτύρονται να πάνε στη Δυτική Όχθη

Με φόντο τις ταραχές που έχουν ξεσπάσει ο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κάλεσε σήμερα τους Άραβες οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 22χρονου Άραβα, να πάνε και να ζήσουν στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας. 

«Σε όλους όσοι διαδηλώνουν και καταγγέλλουν το Ισραήλ και εκφράζουν την υποστήριξή τους προς ένα παλαιστινιακό κράτος μπορώ μόνο να πω ένα απλό πράγμα: μπορείτε να μετακομίσετε εκεί, στην Παλαιστινιακή Αρχή ή τη Γάζα», ανέφερε σχετικά ο Νετανιάχου.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη υπάρχουν φόβοι για επεισόδια, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατο του Γιάσερ Αραφάτ.