X

Τραυματίας ο δήμιος του Τζέιμς Φόλεϊ;

Οι βρετανικές αρχές ασφαλείας προσπαθούν να διασταυρώσουν την πληροφορία που τον φέρνει να έχει τραυματιστεί σε αεροπορική επιδρομή.

Ant1news

Η μορφή του μαυροφορεμένου τζιχαντιστή που έχει αποκεφαλίσει μέχρι στιγμής τρεις δημοσιογράφους στα βίντεο που έχουν δοθεί στην δημοσιότητα, αποτελεί την προσωποποίηση του εφιάλτη που ακούει στο όνομα Ισλαμικό κράτος.

Ο άνθρωπος που έκοψε on air το λαιμό των Αμερικανών δημοσιογράφων Φόλεϊ και Σότλοφ όπως και του  Βρετανού Χένινγκ , αποκαλείται από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ως «Τζιχάντι Τζον».

Το μόνο στοιχείο που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι ότι ο άγνωστος άνδρας είναι βρετανικής καταγωγής και αυτό τον έχει καταστήσει ως σημαντικό στόχο για τις  αρχές ασφαλείας, οι οποίες ερευνούν την πιθανότητα να είναι τραυματισμένος μετά από αεροπορική επίθεση που κατάφερε να πλήξει συγκέντρωση υψηλόβαθμων στελεχών του Ισλαμικού κράτους σε Ιρακινή πόλη, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Στην ίδια επίθεση εικάζεται ότι τραυματίστηκε και ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, είδηση όμως την οποία διέψευσε το Αμερικανικό Πεντάγωνο. Σύμφωνα με την Mail on Sunday, η οποία επικαλείται μια νοσοκομειακή πηγή που δεν κατονομάζει ο «Τζιχάντ Τζον» μεταφέρθηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο και στη συνέχεια οδηγήθηκε στη συριακή πόλη Ράκα.