X

Τζιχάντι Τζον: «Οι επιθέσεις στη Δύση θα ξεκινήσουν άμεσα»

Απειλές εκτοξεύει κατά των ΗΠΑ και της Βρετανίας ο δήμιος του Πήτερ Κάσιγν στο βίντεο που κυκλοφόρησε λίγες ώρες μετά τον αποκεφαλισμό του αμερικανού.

Ant1news

Ο μαχητής του Ισλαμικού Κράτους, που φέρεται να είναι και ο δήμιος του Κάσινγκ, γνωστός και ως Τζιχάντ Τζον, έδωσε στη δημοσιότητα ένα  βίντεο, στο οποίο απειλεί - με άψογη βρετανική προφορά -ότι θα φέρει τη σφαγή στους δρόμους της Βρετανίας και της Δύσης, σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της Daily Telegraph.

Στο βίντεο ο μασκοφόρος άνδρα, εκτός από τις απειλές που εκτοξεύει σε Βρετανία και Αμερική, χαρακτηρίζει τον Ντέιβιντ Κάμερον ως «μαριονέτα» του Ομπάμα και κάνει σαφές ότι οι επιθέσεις στη Δύση θα ξεκινήσουν άμεσα.

Στο βίντεο φαίνεται κάτι που μάλλον είναι το κεφάλι του Κάσινγκ, καθώς και ο αποκεφαλισμός 18 Σύρων στρατιωτών, ενώ – σε αντίθεση με τους προηγούμενους αποκεφαλισμούς – ο Κάσινγκ δεν έκανε προπαγανδιστική δήλωση πριν το θάνατό του.

Ένας από τους πιο στενούς του φίλους δήλωσε σχετικά, ότι «πιστεύω πως αρνήθηκε να κάνει δήλωση. Ήταν ένας άνθρωπος με αρχές και ποτέ δε διάλεγε τον εύκολο δρόμο».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι τον «τρομοκράτησε ο αποκεφαλισμός του Κάσιγκ» που ήταν «ένας άνθρωπος χωρίς εγωισμό που πήγε να προσφέρει σε όσους έχουν πληγεί από την κατάσταση στην Συρία». Ενώ οι στρατιωτικές υπηρεσίες του Λονδίνου συγκάλεσαν συμβούλιο για να αποφασίσουν τι μέτρα θα λάβουν μπροστά στις απειλές.

Εκπρόσωπός τους δήλωσε στο Sky News, ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενισχυθούν οι αεροπορικές επιδρομές από τμήματα του πεζικού, με σκοπό την ανακοπή της δράσης των τζιχαντιστών σε Ιράκ και Συρία.

Στην Ουάσινγκτον, το γραφείο Ασφαλείας του Μπαράκ Ομπάμα, επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του βίντεο, συνολικής διάρκειας 15 λεπτών (έχουν δοθεί στη δημοσιότητα μόνο λίγα λεπτά από αυτό), χωρίς όμως να πιστοποιήσει το πού ή το πότε γυρίστηκε, δεδομένου ότι ο Τζιχάντ Τζον, ο νούμερο ένα καταζητούμενος στον κόσμο, θεωρείται ότι τραυματίστηκε την περασμένη εβδομάδα.

«Επιβεβαιώνουμε τον αποκεφαλισμό ενός αθώου αμερικανού εργάτη και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους φίλους και τους συγγενείς του» ανέφερε εκπρόσωπος της αμερικανικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με αναλυτή του πανεπιστημίου King’s College «το Ισλαμικό Κράτος έχει ταρακουνηθεί από τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές».

Οι τζιχαντιστές υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή έχουν υπό κράτηση ακόμα δύο δυτικούς ομήρους, έναν βρετανό δημοσιογράφο και μία αμερικανίδα εθελόντρια.