X

Δύο Γάλλοι μεταξύ των εκτελεστών του Κάσινγκ

Πέντε δυτικούς τζιχαντιστές, δύο Βρετανούς, δύο Γάλλους κι έναν Βρετανό «βλέπουν» οι υπηρεσίες πληροφοριών.

Ant1news

Δεύτερος Γάλλος, την ταυτότητα του οποίου προσπαθούν να εξακριβώσουν οι αρχές, εμφανίζεται στο βίντεο φρίκης του αποκεφαλισμού του αμερικανού Πίτερ Κάσινγκ και σύρων στρατιωτών, σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο RFI.

Όπως μεταδόθηκε, «αρκετές πηγές εντός του Ισλαμικού Κράτους επιβεβαίωσαν στο RFI ότι δύο Γάλλοι εμφανίζονται στο βίντεο εκτελώντας δύο Σύρους στρατιώτες». Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με πηγή του Ισλαμικού Κράτους «το βίντεο εξυπηρετεί δύο σκοπούς: τη στρατολόγηση μελών και την τρομοκράτηση των εχθρών της ομάδας».

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών βλέπουν στο βίντεο πέντε δυτικούς τζιχαντιστές, δύο Βρετανούς, δύο Γάλλους και έναν Γερμανό.

Οι βρετανικές αρχές έχουν αναγνωρίσει τον 20χρονο Βρετανό υπήκοο και φοιτητή της Ιατρικής, Νάσερ Μουτάνα, ο πατέρας του οποίου αρνείται πως ο γιος του είναι ένας εκ των τζιχαντιστών στο βίντεο.

Οι γαλλικές αρχές αναγνώρισαν μεταξύ των τζιχαντιστών τον 22χρονο Γάλλο Μαξίμ Ορσάρ ο οποίος έφυγε για τη Συρία τον Αύγουστο του 2013.

Σύμφωνα με τον ερευνητή Ουασίμ Νασρ του γαλλικού δικτύου «France 24», οι εκτελεστές εμφανίζονται χωρίς να έχουν καλυμμένο το πρόσωπο στο βίντεο με στόχο τη στρατολόγηση νέων μελών. «Πρώτα παρουσιάζουν τους εαυτούς ως εκδικητές του συριακού λαού που έχει υποφέρει τρία χρόνια αεροπορικών επιδρομών από το καθεστώς Ασαντ. Δεύτερον παρουσιάζονται ως πολυεθνική δύναμη. Στόχος τους είναι η στρατολόγηση νέων μελών», επισημαίνει.