X

Βομβαρδίζουν τους τζιχαντιστές σε Ιράκ και Συρία

Νέες αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού.

Ant1news


Συνεχείς είναι οι αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού εναντίον θέσεων του τζιχαντιστων του Ισλαμικού Κράτους, στο Ιράκ και τη Συρία. Από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη έκανε συνολικά 31 επιδρομές, όπως ανακοίνωσε  η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση, η οποία είναι αρμόδια για την περιοχή της Μέσης Ανατολής. 

Οι βομβαρδισμοί εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ επικεντρώθηκαν στις βόρειες περιοχές της χώρας, όπου βρίσκονται τα κοιτάσματα πετρελαίου, και συμπεριέλαβαν 13 επιδρομές κοντά στο Κιρκούκ και 7 κοντά στη Μοσούλη, επισήμανε η CentCom. 

Στη Συρία, οι 5 αεροπορικές επιδρομές έπληξαν στόχους κοντά στο Κομπάνι.  Στο Χαράμ, στη ΒΔ Συρία, καταστράφηκε μία αποθήκη της; Ομάδας Χορασάν, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα. 

Εξάλλου, η Γαλλία πρόκειται να στείλει 6 επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη στην Ιορδανία, από όπου θα συμμετέχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν. 

Τα έξι Μιράζ, θα συμμετέχουν στις επιδρομές μαζί με τα αεροσκάφη τύπου Ραφάλ που ήδη επιχειρούν στο Ιράκ, είπε ο Λε Ντριάν στη γαλλική Εθνοσυνέλευση. Τα μαχητικά αεριωθούμενα Ραφάλ διεξήγαγαν επιδρομές εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στο Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, διευκρίνισε ο Γάλλος υπουργός.