X

Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν και τον δεύτερο Ιάπωνα όμηρο

Οι τζιχαντιστές δημοσιοποίησαν το βίντεο της εκτέλεσης του δεύτερου Ιάπωνα ομήρου. Οργή και αποτροπιασμός στην Ιαπωνία.

Ant1news



Στην εκτέλεση και του δεύτερου Ιάπωνα που κρατούσαν όμηρο προχώρησαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, με βάση ένα βίντεο που δημοσιοποίησαν το Σάββατο στο διαδίκτυο. Πρόκειται για τον δημοσιογράφο Κέντζι Γκότο, τον δεύτερο Ιάπωνα όμηρο που απειλούσαν ότι θα εκτελέσουν.

Η ανακοίνωση της εκτέλεσής του από τους τζιχαντιστές έγινε μέσω ενός βίντεο ενός λεπτού που δημοσιοποίησαν οι φανατικοί εξτρεμιστές με τίτλο «Ένα μήνυμα στην Ιαπωνία».

Το βίντεο δείχνει έναν μαυροντυμένο άνδρα που φοράει κουκούλα να στέκεται πάνω από τον Γκότο, κρατώντας ένα μαχαίρι στον λαιμό του, ενώ στη συνέχεια ένα πλάνο απεικονίζει μια σορό με ένα κομμένο κεφάλι τοποθετημένο πάνω της.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, ο μασκοφόρος εκτελεστής που μιλάει αγγλικά, αναφέρει: «Άμπε, λόγω της απερίσκεπτης απόφασής σου να συμμετάσχεις σε έναν πόλεμο που δεν μπορεί να κερδηθεί, αυτό το μαχαίρι δεν θα σφάξει μόνο τον Κέντζι, αλλά θα συνεχίσει και θα φέρει τη σφαγή όπου κι αν βρίσκονται οι άνθρωποί σου. Αρχίζει ο εφιάλτης για την Ιαπωνία». 

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας προσπαθεί να επαληθεύσει εάν το βίντεο που δείχνει τον Γκότο νεκρό είναι αυθεντικό, μετέδωσε το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK, σύμφωνα με το Reuters.

O Γκότο είχε  απαχθεί από τζιχαντιστές στα τέλη του Οκτωβρίου, όταν είχε πάει στη Συρία στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να απελευθερωθεί ένας άλλος Ιάπωνας όμηρος, ο Χαρούνα Γιουκάουα, τον οποίο επίσης εκτέλεσαν οι τζιχαντιστές.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, αν και δεν έχει ακόμη επαληθεύσει την γνησιότητα του βίντεο, εξέφρασε σήμερα την οργή και την αγανάκτησή της. «Δεν μπορώ παρά να αισθάνομαι έντονη αγανάκτηση για το γεγονός ότι μια τόσο απάνθρωπη και ποταπή τρομοκρατική ενέργεια όπως αυτή διαπράχθηκε ξανά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε πως το βίντεο αυτό φαίνεται πως απεικονίζει πράγματι τον βετεράνο πολεμικό ανταποκριτή.