X

Εκτέλεσαν την ιρακινή τζιχαντίστρια σε αντίποινα για τη δολοφονία του πιλότου

H εκτέλεσή της πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες αφότου δημοσιοποιήθηκε το βίντεο με τη φρικιαστική δολοφονία του ιορδανού πιλότου που κάηκε ζωντανός μέσα σε σιδερένιο κλουβί.

Ant1news

Την εκτέλεση της ιρακινής τζιχαντίστριας Σατζίντα αλ Ρισάουι που κρατείτο στην Ιορδανία ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Τετάρτης η κυβέρνηση της χώρας.

Η εκτέλεσή της πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες αφότου δημοσιοποιήθηκε το βίντεο του Ισλαμικού Κράτους με τη φρικιαστική δολοφονία του ιορδανού πιλότου που κάηκε ζωντανός μέσα σε σιδερένιο κλουβί.

Η ιορδανική κυβέρνηση είχε ορκιστεί ότι η χώρα του θα δώσει ισχυρή, συγκλονιστική και αποφασιστική απάντηση στο Ισλαμικό Κράτος για τη δολοφονική του πράξη.

Μαζί με την Σατζίντα αλ Ρισάουι στην Ιορδανία εκτέλεσαν ακόμα έναν ιρακινό τζιχαντιστή, κρατούμενο στη φυλακή , σε αντίποινα για την εκτέλεση του ιορδανού πιλότου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Η καμικάζι Σατζίντα Αλ-Ρισάουϊ που είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για τη συμμετοχή της στις αιματηρές επιθέσεις το 2005 στο Αμάν και επρόκειτο να απελευθερωθεί σε αντάλλαγμα με την απελευθέρωση του ιορδανού πιλότου, υποσμηναγού Μουάτχ Αλ Καζαεσμπέχ, και ο Ζιάντ Καρμπούλι, στέλεχος της Αλ Κάιντα, εκτελέστηκαν στις 04:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Μοχάμαντ Μομάνι.