X

Βίντεο με τους τζιχαντιστές να μεταφέρουν σε κλουβιά Πεσμεργκά

Οι τζιχαντιστές δημοσίευσαν βίντεο με Κούρδους μαχητές Πεσμεργκά μέσα σε κλουβιά, προειδοποιώντας για νέες εκετελέσεις.

Ant1news



Βίντεο που φέρονται να δείχνει πολλούς αιχμαλώτους Πεσμεργκά, μέσα σε κλουβιά, δημοσίευσαν στο διαδίκτυο οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, «προαναγγέλλοντας» νέες δολοφονίες σε αντίποινα για τους Κούρδους μαχητές που μάχονται τους τζιχαντιστές στο Ιράκ και τη Συρία.

Το βίντεο, που εντοπίστηκε από το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων (SITE), παραπέμπει στον Ιορδανό πιλότο που τον έκαψε ζωντανό το «Ισλαμικό Κράτος», μέσα σε ένα παρόμοιο κλουβί, στη Συρία.

Στο βίντεο, στο οποίο δεν περιέχονται εκτελέσεις, συνολικά εμφανίζονται 21 όμηροι, οι οποίοι - σύμφωνα με τους τζιχαντιστές - είναι 16 Πεσμεργκά, δύο αξιωματικοί του ιρακινού στρατού και τρεις αστυνομικοί από το Κιρκούκ, μια πόλη που απέχει 240 χλμ. βορείως της Βαγδάτης.

Στο υλικό που έδωσαν στη δημοσιότητα δεν διευκρινίζεται ούτε ο τόπος ούτε το πότε γυρίστηκαν οι σκηνές αυτές. Κουρδικές πηγές ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πιθανότατα το βίντεο τραβήχτηκε πριν από μία εβδομάδα στην κεντρική αγορά της περιοχής Χαουίτζα, την οποία ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

Οι 21 όμηροι είναι ντυμένοι με πορτοκαλί στολές και οδηγούνται σε έναν χώρο που περιβάλλεται από τσιμεντένιους τοίχους. Μπροστά στα κλουβιά στέκονται ένοπλοι κουκουλοφόροι τζιχαντιστές και ενας εξ αυτών που φορά λευκό τουρμπάνι απευθύνεται κατόπιν στους πεσμεργκά και τους καλεί να σταματήσουν τον αγώνα τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. «Σε διαφορετική περίπτωση, θα έχετε αυτήν την τύχη, είτε στα κλουβιά είτε κάτω από το χώμα», λέει ο τζιχαντιστής.

Κατόπιν τα κλουβιά με τους αιχμαλώτους φορτώνονται σε ανοιχτά φορτηγά που «παρελαύνουν» σε έναν δρόμο, ανάμεσα σε δεκάδες κατοίκους και ένοπλους άνδρες. Στο βίντεο διακρίνονται στο τέλος οι αιχμάλωτοι γονατισμένοι, έχοντας από πίσω τους από έναν τζιχαντιστή που κρατά όπλο, χωρίς να απεικονίζεται κάποια εκτέλεση για την ώρα.

Δείτε βίντεο από μεταφορά των ομήρων στα κλουβιά: