X

Σοβαρά τραυματισμένος ο ηγέτης των τζιχαντιστών;

Σύμφωνα με την Guardian ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους τραυματίστηκε σοβαρά τον περασμένο Μάρτιο κατά τη διάρκεια επιδρομής της διεθνούς συμμαχίας.

Ant1news

Τραυματισμένος σοβαρά φαίνεται να είναι ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι μετά από αεροπορική επιδρομή που σημειώθηκε στο δυτικό Ιράκ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται σε δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους τραυματίστηκε σοβαρά τον περασμένο Μάρτιο κατά τη διάρκεια επιδρομής της διεθνούς συμμαχίας και όπως δήλωσε η πηγή αυτή στην βρετανική εφημερίδα αρχικά τα τραύματα «απειλούσαν τη ζωή του, ωστόσο σταδιακά ανέκαμψε».

Από εκεί και πέρα ο Μπαγκντάντι δεν φαίνεται να ελέγχει την τρομοκρατική οργάνωση, ενώ υψηλόβαθμα στελέχη του Ισλαμικού Κράτους πραγματοποίησαν έκτακτες συναντήσεις, για να αναδείξουν νέο ηγέτη, αφού σύμφωνα με το δημοσίευμα πίστευαν ότι ο αρχηγός τους έχασε τη ζωή του.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα σχόλιο από την πλευρά της οργάνωσης που να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει την πληροφορία του τραυματισμού του ηγέτη του «ισλαμικού χαλιφάτου».