X

Ισραήλ: Γυμνόστηθη διαμαρτυρία ενάντια στην σεξουαλική βία

Οι γυναίκες έχοντας καλύψει τις θηλές τους με τσιρότα και έχοντας γραμμένα συνθήματα στα κορμιά τους βγήκαν στους δρόμους για το καθιερωμένο Slutwalk.

Ant1news

Γυμνόστηθες γυναίκες στο Ισραήλ διαδήλωσαν στο καθιερωμένο Slutwalk, τη διαδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην σεξουαλική βία και στην σεξουαλική παρενόχληση.

Οι γυναίκες έχοντας καλύψει τις θηλές τους με τσιρότα και έχοντας γραμμένα συνθήματα στα κορμιά τους βγήκαν στους δρόμους του Ισραήλ.

Η συγκεκριμένη πορεία διαμαρτυρίας έχει τις βάσεις της σε ένα παγκόσμιο κίνημα, που ξεκίνησε από το Τορόντο του Καναδά το 2011, όταν ακτιβιστές και ακτιβίστριες βγήκαν στους δρόμους με «έξαλλα» ρούχα για να διαμαρτυρηθούν κατά της δήλωσης αστυνομικού, ο οποίος είχε πει ότι «οι γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν να ντύνονται σαν τσούλες (sluts) ώστε να μην θυματοποιούνται»!



Στο Ισραήλ το πρώτο SlutWalk διοργανώθηκε το 2012 στο Τελ Αβίβ και από τότε άρχισε να επαναλαμβάνεται σε σταθερή βάση. Στην πρόσφατη πορεία συμμετείχαν γυναίκες ντυμένες με μίνι, σορτς ή γυμνόστηθες, με συνθήματα γραμμένα πάνω στα γυμνά κορμιά τους, που ξεκαθάριζαν ότι ακόμα και το πιο προκλητικό ντύσιμο δεν νομιμοποιεί τη σεξουαλική βία.