X

Οι τζιχαντιστές ανατίναξαν αρχαίους ναούς στην Παλμύρα

Έβαλαν εκρηκτικά και κατεδάφισαν αρχαίους ναούς οι τζιχαντιστές.

Ant1news



Δύο αρχαίους ναούς στην Παλμύρα την αρχαία πόλη 2.000 ετών που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, ανατίναξαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής Αρχαιοτήτων της Συρίας, Μααμούν Αμπντουλκαρίμ.

Ο Αμπντουλκαρίμ είπε ότι οι τζιχαντιστές ανατίναξαν τους δύο ναούς στην πόλη πριν από τρεις ημέρες, σύμφωνα με την Daily Mail. «Σε όλες τις περιοχές όπου εξαπλώνονται όταν βλέπουν τα μνημεία τα καταστρέφουν ως βέβηλα και ως επιστροφή στον παγανισμό», ανέφερε ο ίδιος στο Reuters, ενώ σημείωσε ότι εκατοντάδες αγάλματα είχαν απομακρυνθεί από την πόλη προς ασφαλείς τοποθεσίες, πριν την κατάληψη της από τους τζιχαντιστές.



Οι εικόνες πριν και μετά απεικονίζουν αρκετούς εξτρεμιστές να κουβαλούν εκρηκτικά και τους ναούς, που δεν βρίσκονται ανάμεσα στα μνημεία της Ρωμαϊκής περιόδου της πόλης, να έχουν μετατραπεί σε συντρίμμια.



Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επισήμανε ότι αυτή την εβδομάδα οι τζιχαντιστές είχαν τοποθετήσει νάρκες και βόμβες στην αρχαία πόλη της Παλμύρας, σημειώνοντας πως δεν είχε γίνει σαφές αν οι τζιχαντιστές ετοιμάζονται να ανατινάξουν τα μνημεία, ή αν τοποθέτησαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς για να εμποδίσουν τις συριακές ένοπλες δυνάμεις να πλησιάσουν στην πόλη.

Την ίδια ώρα, οι τζιχαντιστές συνεχίζουν τις κτηνωδίες. Αυτή τη φορά έδειξαν την απάνθρωπη εκτέλεση 16 ανδρών που θεώρησαν "κατάσκοπους".