X

Εν ψυχρώ δολοφονία 19χρονης Παλαιστίνιας από Ισραηλινούς στρατιώτες

Ξεχειλίζει η οργή στα παλαιστινιακά εδάφη από τη δολοφονία μιας νεαρής κοπέλας. «Κρατούσε μαχαίρι» υποστηρίζουν κυνικά οι Ισραηλινοί.

Ant1news

Στις φωτογραφίες-ντοκουμέντα που εξασφάλισε το πρακτορείο Reuters απαθανατίζονται οι Ισραηλινοί στρατιώτες που σημαδεύουν εξ αποστάσεως μίας 19χρονη Παλαιστίνια, δευτερόλεπτα πριν την σκοτώσουν εν ψυχρώ σε σημείο ελέγχου στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης.

Η 19χρονη Χαντίλ αλ-Χασλαμούν σωριάστηκε νεκρή, έχοντας δεχθεί 10 σφαίρες, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν οι παλαιστινιακές αρχές.

Από την πλευρά τους οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι η νεαρή κοπέλα, η οποία φορούσε νικάμπ, επιχείρησε να επιτεθεί με μαχαίρι σε έναν στρατιώτη στο σημείο ελέγχου.

Στις φωτογραφίες, όμως, που είδαν το φως της δημοσιότητας διακρίνονται ολοκάθαρα οι στρατιώτες σε απόσταση ασφαλείας από τη 19χρονη, την οποία έχουν ακινητοποιήσει υπό την απειλή όπλων.

 

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο 34χρονος Φαουάζ Αμπού Αισέχ, δήλωσε πως η κοπέλα ήταν σε κατάσταση-σοκ. «Τους φώναζα πως δεν καταλαβαίνει εβραϊκά», είπε και συμπλήρωσε «Ακόμη και αν είχε μαχαίρι στην κατοχή της, θα έπρεπε να διανύσει μία μεγάλη απόσταση για να πλησιάσει κάποιον από τους στρατιώτες».

 

Σε ερασιτεχνικό βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, καταγράφονται τα πρώτα λεπτά μετά τη δολοφονία, με τους στρατιώτες να απομακρύνουν το άψυχο σώμα της 19χρονης.