X

Σοκάρουν οι εικόνες από την τραγωδία στην Μέκκα

Τουλάχιστον 753 οι νεκροί από το ποδοπάτημα κατά το ετήσιο προσκύνημα του χατζ. Σοκάρουν οι εικόνες από τον τόπο της τραγωδίας.

Ant1news

Τουλάχιστον 753 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο από το ποδοπάτημα, λόγω συνωστισμού,  κατά το ετήσιο προσκύνημα του χατζ στον ιερό τόπο της Μέκκας, στη Σαουδική Αραβία .

Το ποδοπάτημα, στο οποίο έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 805 άνθρωποι συνέβη στην Οδό 204 του καταυλισμού της Μίνα, που βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων ανατολικά της Μέκκας, και όπου διαμένουν οι προσκυνητές.

Περίπου 2 εκατομμύρια πιστοί έχουν προσέλθει για το ετήσιο προσκύνημα (χάτζι), σύμφωνα με ανακοίνωση των σαουδαραβικών υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας.

 

Η Οδός 204 είναι η μία από τις δύο αρτηρίες που οδηγούν από τον καταυλισμό της Μίνα στην κοιλάδα του Τζαμαράτ, όπου οι προσκυνητές λιθοβολούν τη στήλη που παριστάνει τον σατανά.

Τα θύματα βρίσκονταν καθ' οδόν στην ιερή πόλη για το ετήσιο προσκύνημα Χατζ, που θεωρείται θρησκευτικό καθήκον των Μουσουλμάνων και αποτελεί έναν από τους πέντε στύλους (υποχρεώσεις) του Ισλάμ. Σύμφωνα με το Κοράνι, κάθε Μουσουλμάνος θα πρέπει έστω και μία φορά στη ζωή του να συμμετέχει στο μεγαλύτερο ιερό προσκύνημα του μουσουλμανικού κόσμου.