X

Ρωσικοί βομβαρδισμοί στη Συρία και πόλεμος προπαγάνδας για τους “στόχους”

Η εμπλοκή της Ρωσίας μπορεί να παρατείνει τον εμφύλιο για πολλά χρόνια ακόμη, υποστηρίζουν οι αντικαθεστωτικοί.

Ant1news

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε έναν νέο γύρο αεροπορικών επιθέσεων στη Συρία κατά τη διάρκεια της νύχτας, πλήττοντας τέσσερις στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και αποφεύγοντας αυστηρά κατοικημένες περιοχές.

Το υπουργείο ανέφερε πως αεροσκάφη Sukhoi-24M και Sukhoi-25 πραγματοποίησαν οκτώ εξόδους, πλήττοντας μια αποθήκη πυρομαχικών κοντά στην Ιντλίμπ, καθώς και ένα τριώροφο κέντρο διοίκησης του Ισλαμικού Κράτους κοντά στη Χάμα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι με πλήγμα ακριβείας καταστράφηκε ένα κτίριο βόρεια της Χομς το οποίο εξόπλιζε αυτοκίνητα με εκρηκτικά για τη διενέργεια επιθέσεων αυτοκτονίας.

Στο μεταξύ, συριακή στρατιωτική πηγή δήλωσε σήμερα ότι η ρωσική στρατιωτική υποστήριξη θα επιφέρει «μεγάλες αλλαγές» στην πορεία του συριακού πολέμου, κυρίως μέσω της προσφοράς προηγμένων μέσων παρακολούθησης κυρίως για τον εντοπισμό και την αναγνώριση στόχων.

«Η Ρωσία μπορεί να επιτύχει εκεί όπου η Δύση πιθανότατα δεν επιθυμούσε», δήλωσε σύμβουλος του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ.

 

 

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στο συριακό έδαφος, άρχισε και ο πόλεμος της προπαγάνδας. Αντικαθεστωτικές δυνάμεις μιλούν στον απολογισμό τους για δεκάδες νεκρούς μεταξύ των αμάχων. Από την πλευρά τους τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για κατασκευασμένα στοιχεία και χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα στο twitter που έφερε στο προσκήνιο το Russia Today και δειίχνει την ίδια φωτογραφία να έχει δημοσιευθεί πριν από αρκετές ημέρες.

 

Ο Σίπαν Χέμο, ο διοικητής των κουρδικών Μονάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG) δήλωσε ότι η ανάμειξη των μεγάλων δυνάμεων στη Συρία σημαίνει ότι ο εμφύλιος πόλεμος μπορεί να διαρκέσει και δέκα χρόνια.

Ο Κούρδος διοικητής μιλούσε στο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πριν ακόμη οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις αναλάβουν δράση στη Συρία. «Τώρα η λύση δεν βρίσκεται στα χέρια των Σύρων. Αυτό που συμβαίνει τώρα μπορεί να ονομασθεί σύγκρουση τιτάνων στη συριακή γη... ένας πόλεμος αλλαγής χαρτών. Μοιάζει με τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, όπου οι μεγάλες δυνάμεις μάχονται για να χωρίσουν ζώνες επιρροής... Δυστυχώς, θεωρούμε ότι πρόκειται για έναν μακρύ πόλεμο που μπορεί να διαρκέσει 10 χρόνια».

Ταυτόχρονα, ανώτατος διοικητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ο Μπασάρ αλ Ζούμπι, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές για την υποστήριξη του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ θα παρατείνουν περισσότερο τον τετραετή πόλεμο στη Συρία και κάλεσε τις αραβικές χώρες να στείλουν αντάρτες με αντιαεροπορικά όπλα.