X

Νέα επίθεση με μαχαίρι εναντίον Ισραηλινού στρατιώτη

Είχαν προηγηθεί κι άλλες επιθέσεις με μαχαίρι. Ο δράστης της τελευταίας χρονικά επίθεσης συνελήφθη από τις ισραηλινές αρχές.

Ant1news



Ακόμη ένας Ισραηλινός στρατιώτης τραυματίστηκε σήμερα από επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε στην Αφούλα, στο βόρειο Ισραήλ, όπως ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και η ισραηλινή αστυνομία.

«Ένας τρομοκράτης μαχαίρωσε έναν Ισραηλινό στην Αφούλα. Το θύμα τραυματίστηκε ελαφρά», γνωστοποίησε ο στρατός στο Twitter. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Ισραηλινός τραυματίας είναι στρατιώτης, ενώ ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη, είναι «μέλος μιας μειονότητας», μια διατύπωση που χρησιμοποιείται γενικά για τους Άραβες.

Νωρίτερα, οι ισραηλινές αρχές γνωστοποίησαν ότι ο άνδρας που μαχαίρωσε μια Ισραηλινή στρατιώτη σήμερα το απόγευμα στο Τελ Αβίβ σκοτώθηκε από σφαίρες ενός άλλου στρατιώτη.

Ο επιτιθέμενος τραυμάτισε τη νεαρή γυναίκα στρατιώτη με ένα κατσαβίδι, καθώς και τρεις άλλους ανθρώπους πιο ελαφρά, ανέφερε η αστυνομία, η οποία αρχικά είχε κάνει λόγο για επίθεση με μαχαίρι.

Σε ένα άλλο περιστατικό, ένας Παλαιστίνιος τραυμάτισε σοβαρά με μαχαίρι έναν Ισραηλινό πολίτη σήμερα το απόγευμα κοντά στον οικισμό Κιριάτ Άρμπα, ανατολικά της Χεβρώνας, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Ο στρατός καταδιώκει τον δράστη ο οποίος διέφυγε, ανέφερε ο στρατός, ενώ ο Ισραηλινός πολίτης διακομίστηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.