X

Ανακαλύφθηκαν τα Σόδομα, «η πόλη της αμαρτίας»;

Τι "δείχνουν" οι ανασκαφές των αρχαιολόγων. Που βρίσκεται σύμφωνα με τους ίδιους "η πόλη της αμαρτίας"...

Ant1news

Τα ερείπια της πόλης της αμαρτίας, τα Σόδομα, που καταστράφηκαν από πυρκαγιά, σύμφωνα με την Βίβλο, υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην Ιορδανία.

Οι αρχαιολόγοι που ανέσκαψαν στην περιοχή Tall el Hammam, τονίζουν ότι πρόκειται για μια μεγάλη πόλη της Εποχής του Χαλκού και πως πληρεί «όλα τα κριτήρια για να είναι τα Σόδομα».

Η ομάδα των αρχαιολόγων πραγματοποιούν ανασκαφές στην συγκεκριμένη περιοχή από το 2005 και έχουν ανακαλύψει τα ίχνη παλατιού, πύργους, καθώς και αμυντικές ζώνες.

Τα Σόδομα και η γειτονική πόλη Γόμορρα καταστράφηκαν από τον Θεό, σύμφωνα με την Βίβλο, επειδή οι κάτοικοί τους ήταν γεμάτοι από αμαρτία και διαφθορά.

 

Σύμφωνα με τον «Κατέληξα στο συμπέρασμα πως αν κάποιος ήθελε να βρει τα Σόδομα, τότε θα έπρεπε να αναζητήσει την μεγαλύτερη πόλη στο ανατολικό Κίκκαρ που δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια της Μέσης Εποχής του Χαλκού, την εποχή του Αβραάμ και του Λωτ», δήλωσε ο Στίβεν Κόλινς, επικεφαλής της ανασκαφής, στο «Popular Archaeology».

 

Η ομάδα του Στίβεν Κόλινς βρήκε αποδείξεις για μια πόλη με προμαχώνες και χοντρά πλίνθινα τείχη πάχους 5,2 μέτρων και 10 μέτρα ύψος, με πύλες, παρατηρητήρια και τουλάχιστον ένα οδόστρωμα.

 

Κατά τη διάρκεια της Μέσης Εποχής του Χαλκού, ο τοίχος αυτός αντικαταστάθηκε από ένα τεράστιο προμαχώνα 7 μέτρων με μια επίπεδη κορυφή που απλωνόταν γύρω από την πόλη.

 

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η πόλη που ανακάλυψαν είναι τα Σόδομα καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι ευδοκίμησε στις όχθες του ποταμού Ιορδάνη και ήταν ένας σημαντικός εμπορικός δρόμος, όπως περιγράφεται στη Βίβλο. Περαιτέρω στοιχεία που να στηρίζουν τους ισχυρισμούς είναι ότι το Tall el-Hamaam ξαφνικά εγκαταλείφθηκε σε κάποιο χρονικό σημείο προς το τέλος της Μέσης Εποχής του Χαλκού.