X

Σκηνές φρίκης από βομβαρδισμένη πόλη της Συρίας (Βίντεο με σκληρές εικόνες)

Δεκάδες οι νεκροί, αγωνιώδεις προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό κατοίκων που θάφτηκαν ζωντανοί. Σε ρωσική αεροπορική επιδρομή αποδίδεται το μακελειό.

Ant1news

Παγκόσμιο σοκ έχουν προκαλέσει οι εικόνες από τον βομβαρδισμό της πόλης Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, η οποία ελέγχεται από τους αντικαθεστωτικούς.

Διαμελισμένα πτώματα, αιμόφυρτα γυναικόπαιδα, άνθρωποι θαμμένοι στα χαλάσματα ισοπεδωμένων κτηρίων συνθέτουν το εφιαλτικό σκηνικό που αποτυπώνεται σε ερασιτεχνικά βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ιδιαίτερα σκληρές οι εικόνες που μετέδωσε ο δημοσιογράφος Μπιλάλ Αμπντούλ Καρίμ, λίγα λεπτά μετά την αεροπορική επιδρομή, απαθανατίζοντας σκηνές φρίκης και ολέθρου.

Ξεπερνούν τους 60 οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς, τους οποίους πιστεύεται ότι πραγματοποίησαν ρωσικά αεροσκάφη σε μια περιοχή που αποτελεί προπύργιο των Σύρων ανταρτών.

Κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι μπορούν να ξεχωρίσουν τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη, καθώς κατά τις εξόδους τους πετούν σε μεγάλο ύψος, ενώ τα ελικόπτερα της συριακής πολεμικής αεροπορίας πραγματοποιούν επιδρομές με βαρέλια-βόμβες από χαμηλότερη απόσταση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τουλάχιστον έξι ήταν οι αεροπορικές επιδρομές, κατά τη διάρκεια των οποίων επλήγη μια πολυσύχναστη αγορά στο κέντρο της πόλης, καθώς και πολλά σπίτια.

 

«Υπάρχουν πολλά πτώματα κάτω από τα συντρίμμια» έγραψε ο Γιάσερ Χάμο, ένας εργαζόμενος των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας στο Διαδίκτυο.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media, αλλά και στις εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Orient TV -που πρόσκειται στην αντιπολίτευση- διακρίνονται οχήματα, που έχουν μετατραπεί σε αυτοσχέδια ασθενοφόρα, να μεταφέρουν αμάχους που έχουν τραυματιστεί.