X

Σαουδική Αραβία: Διακόπτονται όλες οι πτήσεις από και προς το Ιράν

Η απόφαση αυτή του Ριάντ έρχεται έπειτα από τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών, οι οποίες έχουν φθάσει στο ναδίρ.

Ant1news

Η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων της Σαουδικής Αραβίας με το ιρανικό καθεστώς επεκτείνεται και στη διακοπή όλων των πτήσεων από και προς το Ιράν, στους εμπορικούς δεσμούς των δύο χωρών οι οποίοι θα τερματιστούν και στα ταξίδια Σαουδαράβων πολιτών στο ιρανικό έδαφος, τα οποία απαγορεύονται.

Την απόφαση να διακοπούν όλες οι αεροπορικές πτήσεις από και προς το Ιράν, ανακοίνωσε στο πρακτορείο Reuters ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Αντέλ αλ Τζουμπέιρ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, καμία πτήση δε θα αναχωρεί πλέον από το σαουδαραβικό έδαφος προς το Ιράν, ενώ δε θα επιτρέπονται και πτήσεις από το Ιράν προς τη Σαουδική Αραβία.

Ο επικεφαλής της σαουδαραβικής διπλωματίας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters τη Δευτέρα ότι οι Ιρανοί προσκυνητές θα συνεχίσουν να είναι ευπρόσδεκτοι στη Μέκκα και τη Μεδίνα.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι το Ιράν θα πρέπει να αρχίσει να συμπεριφέρεται «σαν κανονική χώρα» και όχι σαν «επαναστάτες», πριν αποκατασταθούν οι σχέσεις των δύο χωρών.

Η Σαουδική Αραβία έδωσε νωρίτερα διορία δύο ημερών στους διπλωμάτες του Ιράν οι οποίοι βρίσκονται στο έδαφός της να εγκαταλείψουν τη χώρα, στο πλαίσιο της έντασης στη σχέση Ριάντ - Τεχεράνης για την εκτέλεση Σαουδάραβα σιίτη μουσουλμάνου κληρικού από τις σαουδαραβικές αρχές.