X

Drone “δείχνει” γιατί οι Σύροι γίνονται πρόσφυγες

Ένα βίντεο από την πόλη Χομς της Συρίας αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στη χώρα.

Ant1news

Την ώρα που οι πολιτικές της Ευρώπης «σκληραίνουν» απέναντι στους πρόσφυγες, ένα βίντεο δείχνει, σε λιγότερο από δύο λεπτά, γιατί εκατομμύρια Σύροι αφήνουν τα σπίτια και την πατρίδα τους.

Η βιντεοσκόπηση που έγινε με drone δείχνει τα αποτελέσματα του πενταετούς εμφυλίου στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, την Χομς.

Η πόλη που αριθμούσε κάποτε πάνω από 650.000 κατοίκους είναι πλέον μόνο συντρίμμια από γκρεμισμένα κτήρια, ενώ είναι εμφανές ότι, τίποτα δεν είναι λειτουργικό πια σε αυτήν.

Παράλληλα, γίνεται ακόμα κουβέντα για το ποιος θα συμμετάσχει και ποιος όχι στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που ξεκινούν και αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον έξι μήνες.

Κατά τη διάρκεια πολέμου έχουν φύγει από τη Συρία πάνω από 11 εκατομμύρια κόσμου, δηλαδή σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας.

Το βίντεο που τράβηξε ένας καμεραμάν της ρωσικής τηλεόρασης, στη Χομς, χαρακτηρίστηκε ως «ρωσική προπαγάνδα» για να δικαιολογήσει την εμπλοκή των Ρώσων στον πολυπεπίπεδο πόλεμο που διεξάγεται στη χώρα. Οι εικόνες ωστόσο, είναι πέρα πάσης αμφισβήτησης όσο αφορά στις καταστροφές.