X

Μακελειό από καμικάζι αυτοκτονίας του ISIS στη Βαγδάτη

Ξεπερνούν τους 70 οι νεκροί, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε σιιτική συνοικία της ιρακινής πρωτεύουσας.

Ant1news

Τη μεγαλύτερη επίθεση, εδώ και μήνες, στη Βαγδάτη εξαπέλυσαν μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), όπου σε δύο επιθέσεις αυτοκτονίας σε σιιτική συνοικία της ιρακινής πρωτεύουσας βρήκαν το θάνατο περισσότεροι από 70 άνθρωποι.

Οι τζιχαντιστές καμικάζι ανατινάχθηκαν σε πολυσύχναστη αγορά του Σαντρ Σίτι, σκορπώντας το θάνατο. Σε ανακοίνωση που ανέβασε στο διαδίκτυο, το Ισλαμικό Κράτος αναφέρει πως την επίθεση πραγματοποίησαν δύο βομβιστές αυτοκτονίας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας «εκατοντάδες πολυθεϊστές απορριπτικούς», όπως αποκαλεί η σκληροπυρηνική σουνιτική οργάνωση τους σιίτες μουσουλμάνους.

Εν τω μεταξύ ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση στο Αμπού Γκράιμπ, καταλαμβάνοντας θέσεις σε μια αποθήκη σιτηρών και σε ένα νεκροταφείο και σκοτώνοντας τουλάχιστον 17 μέλη των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας.

 

 

Ιρακινές δυνάμεις, με την υποστήριξη αεροπορικών πληγμάτων του συνασπισμού του οποίου ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες, απώθησαν πρόσφατα τους μαχητές του ISIS από τη δυτική επαρχία Άνμπαρ και ετοιμάζονται για μια επίθεση ανακατάληψης της Μοσούλης, ωστόσο οι εξτρεμιστές φαίνεται πως είναι ακόμη ικανοί να εξαπολύσουν επιθέσεις ακόμη και στην πρωτεύουσα της χώρας.