X

Εντυπωσιακή η ΕΚΑΜ σε άσκηση στην Συρία για τους τζιχαντιστές (βίντεο)

Η ελληνική μονάδα πήρες μέρος σε διεθνή διαγωνισμό Σωμάτων Ειδικών Δυνάμεων απο πολλές χώρες!

Ant1news

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου για την ομάδα των αστυνομικών της ΕΚΑΜ που συμμετέχουν σε άσκηση αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών υψηλού κινδύνου, αμιλλώμενοι και συναγωνιζόμενοι με ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς κομάντο αντιτρομοκρατικών μονάδων άλλων 10 χωρών.

Στο βίντεο που παρουσιάζει το bloko.gr η μητέρα των μαχών δίνεται για 8η συνεχόμενη χρονιά στην Ιορδανία και εκτός της ΕΚΑΜ το παρόν δίνουν εκπρόσωποι αστυνομικών από την Κίνα, τον Καναδά, την Τσεχία, το Ιράκ, το Πακιστάν, τον Λίβανο, την Παλαιστίνη, το Καζακστάν, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και φυσικά την Ιορδανία.

Είναι εμφανές, ότι εκτός των εμπειριών, των νέων όπλων και μεθόδων που αποκομίζουν είτε βλέπουν οι Έλληνες αστυνομικοί, ασκούνται και βλέπουν πως διαχειρίζονται περιστατικά και απειλές αστυνομικοί χωρών που έχουν μάθει να συμβιώνουν με τον τζιχαντιστικό εφιάλτη και εκ των πραγμάτων γνωρίζουν τις τακτικές που μετέρχονται για να μεγιστοποιήσουν το αποτέλεσμα των αιματηρών τρομοκρατικών χτυπημάτων τους.

Tα προσδοκώμενα οφέλη από την εκπαίδευση είναι πολλαπλά και χρήσιμα για την αντιμετώπιση μελλοντικών τρομοκρατικών απειλών και επί ελληνικού εδάφους.

Οι Έλληνες αστυνομικοί επιστρέφουν την Παρασκευή 6 Μαΐου και τότε θα μάθουμε τη θέση που θα καταλάβουν μεταξύ των διαγωνιζόμενων ομάδων. Στην περσινή εκδήλωση είχε επικρατήσει η Ρωσία με δεύτερη την Κίνα.