X

“Τζιχαντιστές ενωθείτε” το μήνυμα του γιου του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Ο Χάμζα Μπιν Λάντεν καλεί τους τζιχαντιστές στη Συρία να ενώσουν τις δυνάμεις τους, με σκοπό την απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Ant1news

Ο γιος του ιστορικού ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, προτρέπει τους τζιχαντιστές στη Συρία να ενώσουν τις δυνάμεις τους, εκτιμώντας πως ο αγώνας τους στη σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο χώρα ανοίγει το δρόμο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

«Το Ισλαμικό Έθνος θα πρέπει να επικεντρωθεί στον ιερό πόλεμο (τζιχάντ) στη Συρία και να ενώσει τους μουτζαχεντίν που αγωνίζονται εκεί», δηλώνει ο 23χρονος σήμερα Χάμζα σε ένα ηχητικό μήνυμα που δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο.

«Δεν υπάρχει δικαιολογία πλέον για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στη διάσπαση», υποστηρίζει ο γιος του δολοφονηθέντος ηγέτη της Αλ Κάιντα.

«Ζήτημα ζωής και θανάτου» είχε χαρακτηρίσει εξάλλου την ενότητα των εξτρεμιστών, ο νυν ηγέτης της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, σε μήνυμα που δημοσιοποίησε το Σάββατο, παρά τις ενστάσεις που έχει διατυπώσει σε σχέση με τις επιδιώξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Ο γιος του Μπιν Λάντεν επισημαίνει πως η Συρία είναι «το καλύτερο μέτωπο για τη μάχη που θα οδηγήσει στην απελευθέρωση της Παλαιστίνης».

Ο Χάμζα Μπιν Λάντεν θεωρείται από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ως ο αγαπημένος γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν και ως ο επικρατέστερος για να αναλάβει τα ηνία της Αλ Κάιντα κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον.