X

EgyptAir: Πλήρης ανάκτηση των δεδομένων απο το ένα μαύρο κουτί

Τι γίνεται με τον δεύτερο καταγραφέα των δεδομένων της πτήσης. Τι περιμένουν οι Αρχές. Μήνυση κατέθεσαν οι Γάλλοι.

Ant1news

Αποκαταστάθηκε πλήρως το μαύρο κουτί της πτήσης MS804 της EgyptAir, που εντοπίστηκε πριν από δύο εβδομάδες στη Μεσόγειο, κάτι που σημαίνει πως υπάρχουν ελπίδες για να διαπιστωθούν τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους.

«Ο καταγραφέας δεδομένων έχει επισκευαστεί επιτυχώς, από τους Γάλλους ειδήμονες» αναφέρεται σε ανακοίνωση της αρμόδιας υπηρεσίας ερευνών της Αιγύπτου, όπου προστίθεται ότι «έχουν γίνει δοκιμές και μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως οι παράμετροι της πτήσης έχουν καταγραφεί σωστά. Οι εργασίες αποκατάστασης του δεύτερου κουτιού θα ξεκινήσουν αύριο».

Η πτήση MS804 είχε ξεκινήσει από το Παρίσι, στις 19 Μαΐου, με προορισμό το Κάιρο και συνετρίβη στη Μεσόγειο σκοτώνοντας και τους 66 επιβαίνοντές της.

Τα δύο μαύρα κουτιά βρέθηκαν, με διαφορά μίας ημέρας, πριν από δύο εβδομάδες. Και τα δύο έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τη συντριβή, γεγονός που κάνει τις Αρχές να εκφράζουν ανησυχία για τα κατά πόσο μπορούν να ανακτηθούν τα δεδομένα που έχουν καταγραφεί από το πιλοτήριο του αεροπλάνου.

 

Γάλλοι ειδήμονες έχουν ήδη φτάσει στο Κάιρο, για να συμμετέχουν στις εργασίες επισκευής των μαύρων κουτιών.

Η ανακοίνωση των Αιγυπτίων έρχεται μία μέρα αφού οι γαλλικές Αρχές απήγγειλαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία κατά αγνώστων. Στην αναφορά ξεκαθαρίζεται πως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα στοιχείο που να συνδέει το περιστατικό με την τρομοκρατία.

 

Τις έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος έχουν αναλάβει οι αιγυπτιακές Αρχές, όμως συμμετέχουν και οι γαλλικές, καθώς η πτήση είχε ξεκινήσει από το Παρίσι.