X

Συρία: Αεροπορικές επιδρομές σε τέσσερα νοσοκομεία στο Χαλέπι (βίντεο)

Στο κέντρο των μαχών βρέθηκε για ακόμα μία μέρα το Χαλέπι, στο οποίο χτυπήθηκαν τέσσερα νοσοκομεία. Ένα νεογνό δύο ημερών νεκρό.

Ant1news

Τέσσερα νοσοκομεία στο Χαλέπι κι ένα σε παραπλήσια χώρα επλήγησαν σήμερα από αεροπορικές επιδρομές των δυνάμεων του Άσαντ, όπως καταγγέλλει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του ενός εκ των κλινικών, ένα μωρό δύο ημερών έχασε τη ζωή του από τις επιδρομές, σε νοσοκομείο παίδων. Οι Σύροι γιατροί, αναφέρουν ότι, το συγκεκριμένο νοσοκομείο δέχτηκε δύο επιδρομές μέσα σε εννιά ώρες.

Ο γιατρός περιγράφει πως μετά από την πρώτη επιδρομή αναγκάστηκαν να μεταφέρουν το νεογνό στο υπόγειο και πέθανε εκεί, επειδή του κόπηκε το οξυγόνο.

Στο βίντεο που έδωσαν οι γιατροί στη δημοσιότητα φαίνονται που μεταφέρουν ένα μωρό, την ώρα που η είσοδος του κτηρίου καταρρέει.

 

Στο Χαλέπι μόλις πέντε νοσοκομεία έχουν μείνει να ελέγχονται από το καθεστώς Άσαντ.

 

Την περασμένη εβδομάδα καθεστωτικές δυνάμεις έκλεισαν το βασικό δρόμο των περιοχών που ελέγχουν οι αντάρτες, με αποτέλεσμα το Χαλέπι να μείνει χωρίς προμήθειες φαγητού και φαρμάκων, προκαλώντας ακόμα έναν πανικό στους κατοίκους του.