X

Συρία: Νεκροί και ζωντανοί βγαίνουν από συντρίμμια (βίντεο)

Λίγες ώρες πριν από την ισχύ της κατάπαυσης του πυρός και οι μάχες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Θύματα και πάλι οι άμαχοι.

Ant1news

Βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα στα social media δείχνει τι ακολούθησε της αεροπορικής επιδρομής που έγινε σε γειτονιά του Χαλεπίου.

Πολίτες, δυνάμεις του Στρατού και της Πολιτικής Προστασίας φαίνονται να αναζητούν για επιζώντες μέσα σε συντρίμμια κτηρίων και πολυκατοικιών.

Σε ένα σημείο, φαίνεται ένας νεκρός που μεταφέρεται σε ένα όχημα. Στο ίδιο όχημα έβαλαν κι έναν διασωθέντα.

Την ίδια ώρα, ένα μηχάνημα φαίνεται να καθαρίζει το δρόμο.

Το Χαλέπι είναι υπό τον έλεγχο των ανταρτών, τη στιγμή που σε όλη τη χώρα διεξάγονται μάχες με το καθεστώς του Άσαντ, με αποτέλεσμα συνεχείς θανάτους και εκτοπισμούς των κατοίκων που είτε αρνούνται είτε αδυνατούν να φύγουν από την Συρία.

 

Σύμφωνα με Παρατηρητήριο, οι μάχες γύρω από το Χαλέπι και τη Δαμασκό διεξάγονται ακόμα, ωστόσο, τα στρατεύματα του Άσαντ κινούνται προς τα βορειοδυτικά, ενώ οι αντάρτες προς τα νοτιοδυτικά, σε μια προσπάθεια να ενδυναμώσουν τις θέσεις τους, πριν τεθεί σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός, στην οποία συμφώνησαν ΗΠΑ και Ρωσία και την οποία υποστήριξε ο Άσαντ και εν μέρει και οι αντάρτες.

Η κατάπαυση του πυρός, που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα το πρωί, είναι μία από τις πολλές που ισχύουν στη χώρα τα τελευταία χρόνια και ήταν αποτέλεσμα χρονοβόρων συζητήσεων μεταξύ των πλευρών, με τις ΗΠΑ να κατηγορούν τον Άσαντ και τους υποστηρικτές του ότι επιτίθενται σε αντάρτες και πολίτες. Η Ρωσία, από την πλευρά της, υποστηρίζει τον Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Η εκεχειρία που θα ισχύσει θα αφορά μόνο σε κατάπαυση του πυρός μεταξύ Άσαντ και ανταρτών και όχι όλων κατά του Ισλαμικού Κράτους.