X

Η συμβολική προσευχή του Άσαντ (βίντεο)

Δεν επέλεξε τυχαία να προσευχηθεί στο συγκεκριμένο τζαμί, ανήμερα της δεύτερης μεγαλύτερης γιορτής των μουσουλμάνων. Σε ισχύ από σήμερα η εκεχειρία.

Ant1news

Σε τζαμί περιοχής της Δαμασκού η οποία έχει γίνει θέατρο σφοδρών συγκρούσεων, αλλά τον τελευταίο καιρό ανακαταληφθεί από το στρατό του, προσευχήθηκε σήμερα το πρωί ο Μπασάρ Αλ Άσαντ, για τη μία από τις δύο μεγαλύτερες γιορτές των μουσουλμάνων, το Eid Al Adha.

Τον περασμένο μήνα οι αντάρτες και οι οικογένειές τους αποχώρησαν από την Νταράγια, μετά από χρόνια κατοχής της και σφοδρών μαχών με το καθεστώς Άσαντ.

Η γειτονιά είχε αποτελέσει σύμβολο αντίστασης κατά του Άσαντ και η απώλειά τους ήταν μεγάλο πλήγμα για τους αντάρτες.

Σύμφωνα με τα Μέσα της Συρίας, ο Άσαντ προσευχήθηκε εκεί το πρωί της Δευτέρας.

Σε φωτογραφία που δημοσίευσε το πρακτορείο SANA φαίνεται ο Σύρος Πρόεδρος να προσεύχεται στο τζαμί με τον μουφτή της περιοχής και με άλλους πιστούς.

Σε βίντεο που πρόβαλε το κρατικό κανάλι της Συρίας φαίνεται ο Άσαντ να φτάνει στο τζαμί, οδηγώντας ο ίδιος το τζιπ του, κάτι που θεωρήθηκε ως σήμα για την ελευθερία που υπάρχει στην πόλη.

Οι μάχες από σήμερα τα ξημερώματα περιορίζονται, καθώς τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, που έγινε μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, στην οποία συμφώνησε το καθεστώς Άσαντ και εν μέρει και οι αντάρτες. Ούτε αυτή η εκεχειρία δεν αφορά στις μάχες κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Τις τελευταίες μέρες οι συνεχείς επιδρομές έχουν στοιχίσει τις ζωές εκατοντάδων αμάχων.